Eiendomsskatt i Elverum

Av
DEL

LeserbrevDet har den senere tid vært flere innlegg i lokalpressen og på sosiale medier angående eiendomsskatten i Elverum. Det er flere, som med rette, ikke forstår hvorfor eiendomsskatten ikke endres for den enkelte huseier når promillen økes fra dagens nivå til 5 promille.

Dette handler om at regjeringen har økt reduksjonsfaktoren til minimum 30 %. I Elverum har denne vært på 15 %, men blir nå altså på 30 %.

Dette betyr i klartekst at beregningsgrunnlaget for beskatning av din eiendom blir lavere. Når promillen nå økes til 5, for å opprettholde dagens skatteinngang til kommunen, så utgjør dette for de aller fleste ingen endring eller marginal endring, nettopp fordi beregningsgrunnlaget nå blir lavere.

Og sånn for ordens skyld, Elverum Høyre ønsker fortsatt ideelt sett ingen eiendomsskatt. Men på grunn av det investeringsbehovet som har vært i kommunen, kombinert med fallende befolkningsvekst, så har vi ingen annen utvei. Elverum Høyre vil imidlertid jobbe for så lav eiendomsskatt som mulig, når den økonomiske situasjonen tilsier det.

Nils R Melby
Elverum Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags