Du er ikke et offer, Sylvi!

KLAR TALE: Sylvi Listhaug (Frp) holdt pressekonferanse i Justisdepartementets lokaler i Nydalen i Oslo i forbindelse med at hun gikk av justisminister tirsdag.

KLAR TALE: Sylvi Listhaug (Frp) holdt pressekonferanse i Justisdepartementets lokaler i Nydalen i Oslo i forbindelse med at hun gikk av justisminister tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble en pussig seanse da en offensiv Sylvi Listhaug (Frp) gikk av som justis-, beredskaps- og innvandringsminister tirsdag morgen.

DEL

MeningerHun har forsøkt å overbevise landet om at hennes uforbeholdne unnskyldning fra talerstolen i Stortinget sist uke var ekte, men både opptredenen og uttalelsene Listhaug framførte tirsdag fortalte en annen historie.

Og samtidig som hun vektla hvor viktig det er at politikere ikke tillegger andre politikere andre meninger enn de faktisk har, begynte hennes eget fall som justisminister nettopp med et slikt utspill.

Listhaug er en ekspert på kommunikasjon, og vet mye om hvilke knapper hun skal trykke på for å få oppmerksomhet og nå ut til sine tilhengere.

Det så vi også under pressekonferansen tirsdag. Likevel kan vi vanskelig tro at mange kjøper den historien Listhaug nå forsøker å selge inn - hvor hun plasserer seg sjøl i offerrolla.

For riktig nok har debatten, som Listhaug sjøl startet, vært tøff og aggressiv, men den avgåtte statsråden er ikke et offer.

I denne saken tok hun for mye tran - og den omstridte Facebook-posten og klønete framførte unnskyldninga i Stortinget ble hennes bane.

Listhaug er en beinhard politiker, og hun vil garantert være tydelig på sine meninger også som stortingspolitiker framover.

Samtidig må det være lov til å håpe at hun ikke bare går fra konfrontasjon til konfrontasjon, men at også Listhaug lærer seg at politiske resultater kan skapes gjennom løsningsorientert dialog.

Skjønt lite tydet på det under hennes siste pressekonferanse som justisminister.

Tom Martin Kj. Hartviksen

Ansvarlig redaktør, Østlendingen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags