Ledighet og klima

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeidsledighet er et merkelig fenomen slik som verden ser ut i dag. Det må da være andre måter å møte denne uverdige tilstanden på enn med dagpenger fra NAV?
Den mest omtalte saken i media for tiden er klimatrusselen. De samlede klimagassutslippene har blitt for store, og det overdrevne forbruket av plast fører til at mikroplast tas opp i biologiske næringskjeder.

Dette er verdensomspennende trusler som må møtes med det største alvor, og som krever god organisering og stor arbeidsinnsats. Hvorfor ikke sette arbeidsledige i sving i arbeidet for å redde kloden? Jeg er redd for at farene vi står over for er kraftig undervurdert av politikerne og at problemene bare vil vokse i tiden framover. All ledig arbeidskapasitet bør derfor settes inn for å hindre en katastrofe.

Dette er verdensomspennende trusler som må møtes med det største alvor

Organisering av tiltak mot trusler må prioriteres av myndighetene. Siden problemet omfatter hele menneskeheten og alt biologisk liv på jorden, så sier det seg selv at det kreves overordnet internasjonal organisering for å få effektivisert arbeidet. FN er mest nærliggende å tenke på i denne forbindelse, men gang på gang ser vi at de fleste land ikke er villige til å avgi særlig makt og ansvar til dette samarbeidsorganet som kunne ha vært redningen for oss alle. USA v/Donald Trump, synes å være blant de verste. Trump var ikke engang villig til å underskrive klimaavtalen i Paris.

Samarbeidsproblemene som vi ser mellom land og stater, er trolig den største trusselen mot menneskeheten i dag. Det at vi ikke greier å samarbeide har blitt vår største svøpe. Men det verste av alt må vel være, at vi ikke har noen andre enn oss selv å takke?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags