Manglende grønn vilje

HENGER SAMMEN: Økt fart gir økt forbruk av drivstoff. Frp er ikke noe miljøparti, hevder artikkelforfatteren.

HENGER SAMMEN: Økt fart gir økt forbruk av drivstoff. Frp er ikke noe miljøparti, hevder artikkelforfatteren.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerGode samferdselsårer er en betingelse for å skape og opprettholde virksomheter rundt om i landet. En stor del av jernbanenettet ble bygget på slutten av 1800 tallet og noen tiår senere. Det er alminnelig forståelse for at jernbanen bidrar sterkt til å redusere utslipp og forbruk. Spesielt av den grunn burde jernbanen blitt oppgradert og utvidet, ikke minst med dobbeltspor. Bare dobbeltsporet ville også gitt store innsparinger under vedlikehold og andre hendelser ved at behovet for buss for tog ville blitt sterkt redusert. Men jernbanen har blitt forsømt av mange regjeringer.

Da den blå blå regjeringen ble etablert, fikk vi høre at veger og jernbane skulle bygges ut samtidig. Dette til tross for at en kraftig oppgradering av jernbanen først, ville redusert behovet for store utvidelser av vegnettet, ikke minst på Østlandet, som vi ser i dag. Men med Fremskrittspartiet som pådriver, er vegene blitt prioritert fremfor jernbane. Vi får stadig vite fra Frp’s fremste talsperson i distriktet hvor flinke de har vært til å bidra til å utvide hovedvegene spesielt. Samtidig beklager han de mange bommene som blir satt opp, ikke minst til fortvilelse for mange som må passere bommer daglig til vanlige gjøremål. De vil ikke innrømme at det er deres iver etter store veger der en kan kjøre fort som er årsak til bomavgiftene.

Dette bryter med grønt skifte som er alminnelig anerkjent som nødvendig for å ta vare på kloden vår

Og med høyere fart øker drivstofforbruket og utslippene betydelig, enten en kjører elektrisk eller bruker fossilt drivstoff. Dette bryter med grønt skifte som er alminnelig anerkjent som nødvendig for å ta vare på kloden vår. De store vegene bidrar jo heller ikke til å overføre gods og persontrafikk fra veg til tog. Fremskrittspartiet er et forbrukerparti og bør ikke få vår støtte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags