Ute av kontroll

Av
DEL

Meninger
Tilliten til vårt demokrati, Storting og Regjering er i ferd med å gå i oppløsning. 250 000 brudd på arbeidsmiljøloven og hundrevis av borgere som har fått sine liv ødelagt, og blitt fengslet fordi de har tatt med seg trygdeytelser til EØS-land er så grove overgrep satt i politisk system at vår politiske ledelse burde vært sperret inne. Hvordan har det vært mulig å tåkelegge EUs og EØS avtalens krystallklare friheter i 25 år i disse trygdeskandalene? Har man velferdsgoder i ett EU land gjelder det fri flyt i alle.

Bruddene på arbeidsmiljøloven er så ille og omfattende at det ikke er noe igjen av de rettighetene som våre forfedre har brukt 100 år på å bygge opp. Politiske skandaler på en rekke fronter gir et skremmende bilde at et land ute av styring. Utviklingen går i retning av radikalisering av egen etnisk befolkning som er uønsket, og som kan bli umulig for PST å kontrollere. Vi ser det på gateplan i Oslo der radikal og voldelig ungdom herjer, og den mer siviliserte delen av våre ungdommer gjør opprør mot skoler og lærere og går ut i gatene og demonstrerer mot uansvarlig fossilindustri. Det er mye mer lærerikt enn å sitte stille og lese utgåtte lærebøker om økonomisk vekst.

Det er ment og skrevet mye negativt om EØS, men friheten til å ferdes fritt over landegrensene er et gode. En trist side av EØS historien er at det er fritt fram å forsyne seg av norsk natur for de som har kapital til å kjøpe eiendommer, noe som kommer tydelig fram i alle vindkraftprosjektene som fortsetter å poppe opp. Den siden av saken er så ille at det er grunnlovsstridig avståelse av suverenitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags