Gledelig økning i antall nyetableringer

GODT EKSEMPEL: Martin Bråten er ett av flere eksempler på personer som etablerte firma i Elverum i fjor.

GODT EKSEMPEL: Martin Bråten er ett av flere eksempler på personer som etablerte firma i Elverum i fjor. Foto:

DEL

Leder2019 ble et godt år for Elverum målt i antall nyetableringer, viser tall fra både Statistisk sentralbyrå, Foretaksregisteret og Enhetsregisteret. De tre opererer med litt ulike tall, men trenden er lik hos alle: Det er økning i antall nyetableringer i en kommune som har det litt trått for tida.

Det butter imot på flere fronter i kommunen som har hatt en pen vekstkurve de siste årene. Befolkningsveksten har bremset opp. Kommuneøkonomien er tøff, og som en konsekvens av det kan politikerne knapt bestemme seg for noe i den ene eller andre retningen uten at det vanker kritikk. I det store bildet pågår det prosesser som garantert vil påvirke kommunen og regionen som helhet.

Sett i lys av dette er det svært viktig at det finnes mennesker som likevel tar sjansen og prøver lykken med å etablere egen bedrift. Noen vil lykkes, andre ikke, men hvis det kan ende opp i nye og flere arbeidsplasser, er dette mennesker man bør heie på og håper at vil lykkes med planene sine.

Slike initiativ skal også kommunene være takknemlige for. Det er helt sentralt næringsapparatet i kommunene gjør det de kan for å hjelpe folk i gang. Dette arbeidet må politikerne følge opp og prioritere.

De kan også presse på i egen regi, noe Arbeiderpartiet er et eksempel på da de i helga fortalte at de jobbet med å få Innlandet fylkeskommunes satsing på Tannhelsetjenestenes kompetansesenter Øst til Elverum. Å være politiker handler ikke bare om å beslutte, men også å se muligheter og sørge for a mulighetene gripes med begge hender.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags