Ja til hele og faste stillinger

Av
DEL

Meninger
Hvem er det som fullfører et fagbrev i håp om å få en helgestilling på under 20%? Arbeidsgivere, kommuner og politikere skriker ut at vi trenger flere helsefagarbeidere i landet. Det er jeg helt enig i, men helsefagarbeiderne trenger en fast og hel jobb de også. Det holder ikke å måtte ta ekstravakter og fra uke til uke få en oversikt over når man skal jobbe.

Elverum kommune trenger flere innbyggere, og første steget for å få flere til å flytte hit må være å ha faste og trygge jobber til de. Jeg har bodd her nesten hele livet, og er født i Elverum. Byen, sjarmen og ikke minst de som bor her er med på å gjøre dette til MIN by. Her vil jeg bo, og stifte familie.

Dagen før nyttårsaften fant jeg og samboeren min ut at vi skal ha et barn i august. Gleden er stor, men den økonomiske bekymringen er desverre større. Jeg har nå vært sykemeldt siden nyttår på grunn av svangerskapet, og for hver dag som går synker inntektene og minustallene blir større. Ved sykdom er det umulig å ta ekstra vakter, og inntektene fra en helgestilling holder ikke til husleie, mat og forsikringer. Nå håper jeg at jeg kan jobbe igjen snart.

Det er noe galt når man som førstegangs mamma innerst inne håper at man ikke får til å amme, slik at far (som har 100% jobb) kan ta mer permisjon

Det er noe galt når man som førstegangs mamma innerst inne håper at man ikke får til å amme, slik at far (som har 100% jobb) kan ta mer permisjon. Det er en vanskelig situasjon som tar vekk mye av gleden med å få en liten baby.

Jeg har jobbet siden jeg var 13 år, og alltid hatt penger til det jeg har ønsker meg selv. Det å ikke være i stand til å jobbe på lik linje lenger gjort vondt. Det er også en ubeskrivelig vondt følelse å ikke vite noe om økonomien fremover.

Ting hadde vært anderledes hvis jeg hadde hatt 100% fast jobb, og ikke kun ledige vakter. SV vil sette fokus på heltid i kommunevalgkampen til høsten. Uønsket deltid er et problem i store deler av det norske arbeidslivet. Hedmark er ikke noe unntak. Elverum har mye å vinne på heltidskampen. Både for de ansatte, tjenestene, de som mottar tjenestene og de som leder de ulike avdelingene.

Vi i SV er klare for å finne den beste løsningen for innbyggerne i Elverum kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags