Vil Ap for mye eller Venstre for lite?

ÅSNES KOMMUNE: Hvem vil mest i Åsnes kommune? Artikkelforfattere stiller spørsmålet.

ÅSNES KOMMUNE: Hvem vil mest i Åsnes kommune? Artikkelforfattere stiller spørsmålet.

Av
DEL

Meninger
Venstres varaordfører i Åsnes, Kristian Botten Pedersen, går rett før jul til angrep på Åsnes Arbeiderparti og mener vi har for høye ambisjoner. Arbeiderpartiet vil rett og slett for mye, skal vi tro Botten Pedersen. Som eksempler nevner han forslaget vårt om å løfte kulturlivet og frivilligheten i kommunen, at vi vil ha økt tilgjengelighet og utvidete åpningstider på kommunens tjenester, at vi vil beholde dagens struktur på barnehager og skoler for å sikre trygghet og forutsigbarhet for både ansatte og skoleelever/barnehagebarn, sterkere satsing på nye arbeidsplasser og på næringslivet i kommunen og også at vi vil forsterke veiforbindelsene til viktige vekstområder rundt oss.

I Åsnes Arbeiderparti syns vi kritikken er litt merkelig. Vi er opptatt av å bygge sterke fellesskap og sørge for at Åsnes blir et mer attraktivt sted å bo og jobbe. Derfor har vi høye ambisjoner for hva vi skal få til de neste fire årene.

Vi er opptatt av å bygge sterke fellesskap og sørge for at Åsnes blir et mer attraktivt sted å bo og jobbe

Venstre har tydeligvis ikke de samme ambisjonene. Men da er det vel ikke gitt at det er Arbeiderpartiet som er problemet? Når vi vet at Venstre har sittet med ordfører eller varaordfører og hatt avgjørende innflytelse på politikken i Åsnes i 12 år, er kanskje problemet heller Venstres lave ambisjoner?

For det er ingen tvil om at utviklingen i Åsnes i disse 12 årene har gått i en retning som vi i Arbeiderpartiet er misfornøyde med. Befolkningstallet går ned, bedrifter avvikles eller flyttes ut av kommunen, ungdommen flytter ut og kommer i altfor liten grad tilbake, gjennomsnittsalderen går oppover og vi har for liten innflytting – særlig av barnefamilier. Venstre må ta sin del av ansvaret for dette, fordi de har vært med på å styre Åsnes i 12 år. Men i Arbeiderpartiet vil vi altså i en annen retning. Og den gode nyheten er at dette går det faktisk an å gjøre noe med – hvis det er politisk vilje til det.

Vi vil ha flere innbyggere, flere bedrifter og nye arbeidsplasser. Vi vil at de ansatte i kommunen skal ha forutsigbarhet for jobbene sine. Mange jobber ufrivillig i så lave stillingsbrøker, at de ikke kan gå i banken for å låne penger til hus eller bil. Vi vil at flere av stillingene i kommunen blir faste og hele stillinger, og at ufrivillig deltidsarbeid reduseres. Og ja – det er riktig som Botten Pedersen skriver – vi vil ha et kulturløft for Åsnes kommune, fordi vi er overbevist om at gode kulturopplevelser og gode muligheter for frivilligheten er med på å gjøre Åsnes til et godt sted å bo. Dette er politikk som åpner nye dører og skaper nye muligheter for Åsnes.

Venstre må ta sin del av ansvaret for dette, fordi de har vært med på å styre Åsnes i 12 år

Venstre og Botten Pedersen må gjerne være uenig med oss. Det viktige er at velgere som er enige med oss går til valgurnene og stemmer på oss 9. september. Da kan vi få en ny kurs for Åsnes, og skape ny vekst, nye arbeidsplasser og en positiv utvikling for kommunen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags