Miljøgifter i maten vår

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNå antar jeg det å begynne å gå opp for de fleste som følger med når rapportene begynner å hagle inn, at det IKKE er den enkelte som har hovedskyld for egen sykdom. Økningen i kreft burde jo tilsi at det ikke er vår egen skyld i hovedsak med noen spesielle unntak, men det er jo det man ønsker å få oss til å tro, med f eks å sykle og gå som svar på problemene.

CO₂ utslippene er større enn noen gang. Fisken er fullt av miljøgifter ikke minst i oppdrettsfisk som i tillegg fores med soya produsert i en annen verdensdel. Mjølk og kjøtt likeså. Havet er fullt av plast.

Ferdigmaten er mettet med kjemikalier og råvarene ødelagt i produksjonen. Havet er fullt av småbiter fra asfalt og bildekk som virvles opp, forsvinner ned i vatnet og som nå viser seg å være i kroppen til oss alle og i drikkevannet vårt. Brystmelken er ikke unntatt.

Og her lokalt har vi utslipp fra mest trafikk (og vedfyring) mm til luft på fiolett som er påvist å medføre store skader på den enkelte av oss.

Her i området har vi akkurat hatt en aktivitet som er mer forurensende og miljøfiendtlig enn noe annet

Nylig leses rapporten i ABC nyheter om forurensingen fra dieselbiler o.a. som medfører enorme omkostninger for det offentlige helsestellet. Og bilprodusenten som har løyet i årevis om de reelle utslippene har heller ikke de enkelte kommuner skjønt konsekvensene av lokalt.

Her i området har vi akkurat hatt en aktivitet som er mer forurensende og miljøfiendtlig enn NOE annet. I tillegg til store skader på natur. I avisene er det bare fete smil fra butikkeiere over storhandel på grunn av soldater som handler mye. Ja min santen er det mange måter å vinkle et problem på.

Vi er jo så uheldige at vi har en stortingsrepresentant fra Frp Tor Andre Johnsen som er fullstendig i svime hva gjelder konsekvenser av økt trafikk og økte fartsgrenser.

Politikerne er ikke i stand til å sette i gang tiltak som stopper utviklingen overhodet verken på nasjonalt eller overnasjonalt plan. Det kan man jo ikke når man benekter fakta eller ikke engang har interesse av påviste problemer. Her i Elverum klarer politikerne ikke engang å få slutt på tomgangskjøringen som foregår overalt. Bare vi sykler fort nok sier kommunelegen så er det ikke farlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags