Svekket tillit til og forakt for politikere

TILLIT: Den dårlige vurderingen som fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) gjorde rundt sin egen etterlønn bidrar til å bryte ned tilliten til Norges fremste politikere.

TILLIT: Den dårlige vurderingen som fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) gjorde rundt sin egen etterlønn bidrar til å bryte ned tilliten til Norges fremste politikere. Foto:

DEL

LederMed Fremskrittspartiet ute av regjeringen skulle man tro ministerutskifting og støy rundt statsrådene ville roe seg, men den gang ei. Det er av sine egne man skal ha det, og nå er det fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) som er i hardt vær. Det var Dagbladet som avslørte at Sivertsen i to måneder hevet dobbel lønn, både som statssekretær og ordfører i Lenvik kommune.

VG og Aftenposten skriver at Sivertsen også fikk full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark fylkesting etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og også da han ble fiskeriminister 24. januar. Dette innebærer at han, i tillegg til en godt betalt jobb som statssekretær, har mottatt 120.000 kroner han ikke skulle hatt.

Det er sjølsagt problematisk på flere plan. For det første er det gjort en feil. Sjøl hevder Sivertsen at det ikke har vært i hans tanker at dette var økonomisk motivert, men det er også her kjernen til spørsmålet om tillit ligger.

Er det noe en ordfører bør ha kontroll på, så er det rettigheter rundt det som omhandler etterlønn og hva man har krav den dagen man går av. Etterlønnen skal gi avtroppende ordførere en mulighet til å omstille seg i tilfeller de ikke har en fast jobb å gå rett inn i.

At Sivertsen da bevisst har søkt om etterlønn sjøl om han hadde startet i jobben som statssekretær, gjør at det stinker av hele forklaringen. En dårlig vurdering, kaller fiskeriministeren det.

Hvis man ikke har bedre koll på lover og regler enn det, så bør han vurdere om en ministerpost er rette jobben. En stor tabbe, som river ned tilliten folk har til politikere og ikke minst skaper en forakt man ikke er tjent med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags