Det er lett å skjønne!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHva da? - Jo, at vi har økt CO2-innholdet i atmosfæren i et kolossalt tempo. Den som fornekter det, er fullstendig kunnskapsløs! Hvor mange tonn kull, olje og gass har vi brent i løpet av et hundreår eller to? Hvor kraftig har ikke dette akselerert de siste 50 åra? Dette er karbon som jorda har lagret trygt og godt i millioner av år. Og så tror noen at vi har brent alt dette i løpet av noen tiår uten at CO2-konsentrasjonen i atmosfæren blir vesentlig øket?

For å ignorere dette må en være rimelig sikker på at CO2 i atmosfæren ikke har noen vesentlig innvirkning på klimaet vårt. Hvilke forskningsresultater har klimaskeptikerne å støtte seg på? Hvilke forsøk og beregninger er det som godtgjør at det økte CO2-nivået er ufarlig? Her trengs mer enn ord. Her trengs etterprøvbare vitenskapelige arbeider, arbeider som ikke bare «menigheten» går god for!

Når FrP på sitt landsmøte fnyser av CO2 og heier fram oljen, legger de etter all sannsynlighet effektive planer for hvordan vi skal grave vår egen grav. Hva skal vi med nye oljebrønner når hele verden om få år har innsett at oljen må ligge? Hvilken glede har vi av å fortsette blindveien inn i «oljeeventyret» hvis verden, oss medregnet, av den grunn raseres av storm og uvær, flom og tørke? Hva skal vi leve av når oljen blir verdiløs? Når maten tørker bort det ene året og drukner det andre? Hvordan skal vi hanskes med vår samvittighet her på berget når folk i store deler av verden omkommer i naturkatastrofer som skyldes vår uforstand og grådighet?

NÅ må vi innse at oljen er i ferd med å gå fra å være «det sorte gull» til å bli det «sorte hull» som kan trekke oss med seg i undergangen! NÅ må vi lete etter og satse på bærekraftige, naturvennlige næringer. Vil FrP og andre tvilere ta konsekvensene av framtidsutsiktene og legge bort troen på fortsatt oljeeventyr? Vil de være med og satse på at kloden vår i det minste skal være beboelig i framtida?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags