For sent SV

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
De Grønne noterer seg at SV er på ballen i siste innspurt av behandling av sentrumsplanen, og ønsker å begrense detaljhandelen på Grindalsmoen. Vi er helt enige med SV i at detaljhandelen må begrenses, blant annet for å forhindre unødvendig bilkjøring og sikre næringslivet i Leiret.

Dessverre kommer dette utspillet altfor sent. Vi samarbeider godt med SV på Stortinget, og stemmer likt i mange saker. Hadde SV vært en samarbeidspartner i dette spørsmålet fra starten, kunne vi kanskje stått sterkere sammen, og greid å snu kommunestyret i grønnere retning. Nå står det på Venstre og Arbeiderpartiet, og De Grønne er redde for at spesielt Ap ikke vil snu tidsnok.

At Sv kommer sent på banen i viktige miljøspørsmål er ikke noe nytt. Vi trenger SV i lokalpolitikken, og deres kandidater er kunnskapsrike på mange felt, spesielt i sosiale spørsmål. Men behandlingen av byplanen viser at det er behov for et sterkere grønt parti i kommunestyret, som kan virke som vaktbikkje når man er i ferd med å gjøre uheldige miljøvalg som f.eks. nye kjøpesenter-utbygginger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags