En banal latterliggjøring

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger
Hans Petter Nyhuus burde holdt seg for god til en nærmest banal latterliggjøring av organisasjonene Finnskogens venner og La naturen leve, som er mot Eidsivas planlagte naturraseringen av Kjølberget på Finnskogen Nord.

På Kjølberget finnes den fineste og eldste gammelskogen av denne størrelsen på hele Finnskogen. Slike områder av gammel naturskog i en eller så temmelig uthogd region er svært viktig for truede og nært truede arter sin overlevelse på lang sikt. Kjølberget har stor betydning for artenes spredningsevne.

Kjølberget regnes som en biologisk oase i et ellers så hardt drevet skoglandskap. Å påstå noe annet faller på sin egen urimelighet.

Nyhuus burde vite godt at fornybar energi også har negative miljøkonsekvenser

Vindkraft og skogbruk er ikke en perfekt løsning, likevel bedre enn fossil energi. Nyhuus burde vite godt at fornybar energi også har negative miljøkonsekvenser. Det er derfor viktig å skjerpe kravene til både vindkraft og skogbruksnæringen. Kjølberget er opplagt en uheldig lokalisering av vindkraft.Naturen gnages fra alle kanter, ingen ønsker vel å overlate et økologisk konkursbo til våre etterkommere?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags