Nok er nok

Av
DEL

Meninger
24. mai var det igjen vært skolestreik mot manglende klimatiltak. Å engasjere seg er bra, og politikere (og mediene!) fortjener å bli aksjonert mot. For de har lurt barn og ungdom til å blande sammen klima og miljø og til å tro at det er vi mennesker som styrer klimaet. Det er derimot flott at de unge engasjerer seg for miljøet, og aksjonen mot politikerne burde heller anklaget dem for at de kaster bort flere titalls milliarder kroner hvert år på såkalte klimatiltak framfor å bruke ressursene på miljøtiltak og andre nyttige formål. Og skoleverket - jeg har selv satt meg inn i lærestoffet innen klima og miljø for de ulikealderstrinnene - og mediene følger politikerne som dresserte hunder (finnes det ikke lenger selvstendige og gravende journalister?). Det er sannelig ikke lett å være barn og ungdom med slike «forbilder»! Det ble ikke bedre av at de i dag får høre statsministeren snakke om global klimakrise og redusering av forurensning om hverandre som deler av samme sak.

Ikke nok med skolestreik. I dag leste jeg også om nye ord som er på vei inn i vårt språk: Flyskam er visst det aller siste, ellers er visst ord som kjøttskam, bilskam og shoppingskam allerede lansert. Hva blir det neste? Utpustskam?

Den lufta vi puster ut inneholder jo omtrent hundre ganger mer CO2 enn den vi puster inn og er faktisk akkurat lik CO2 som kommer ut fra motorer og industripiper. Så vi bør kanskje helst holde pulsen lav og unngå Birkebeinerskam, maratonskam osv.? Og på streikefronten er det nå bare barnehagestreik som mangler. Jeg gremmes og avslutter med en nok- er- nok- limerick:

Med lapskaus av klima og miljø til frokost, middag og kveldsmaten med, blir det ganske så tungt å få all den smakløse blandingen til å gli ned.

Nå er nok mer enn nok, nå trenger vi ny kokk, som kan lage en god og naturlig rett helt uten bruk av AGW! (Anthropogenic Global Warming = Menneskeskapt global oppvarming)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags