Vil sentralisere passkontoret ditt

Leder: Trygve Slagsvold Vedum.

Leder: Trygve Slagsvold Vedum.

Av
DEL

MeningerNylig meldte Høyre, Frp og Venstre at de skal sentralisere enda mer av Norge. Livene til folk over store deler av Norge skal nok en gang gjøres litt vanskeligere, ved at nesten halvparten av passkontorene i Norge legges ned.

Fra før har regjeringen vedtatt å legge ned lensmannskontor, skattekontor og NAV-kontorer i hele landet. Den har tvangssammenslått mange kommuner og fylker. Dette øker avstanden mellom de styrende og de styrte, noe som på sikt gir nedlegging og sentralisering av både barnehager, sykehjem og legekontor. Det siste av regjeringens sentraliseringsgrep er passkontorer.

De som taper på dette, er vanlige folk i distriktene

Senterpartiet vil at folk i hele landet skal kunne skaffe seg nytt pass uten å måtte kjøre i mange timer. I dag sørger de 141 passkontorene i nord, sør, øst og vest for at de aller fleste må kjøre maks 45 minutter for å få nytt pass. Med et pennestrøk skal regjeringen nå legge ned snaut halvparten av dem. De som taper på dette, er vanlige folk i distriktene. Justisministeren har innrømmet at en større andel av Norges befolkning nå må kjøre mer enn 45 minutter for å få nytt pass. I praksis betyr det at flere må ta seg fri fra jobb og skole for å skaffe seg noe så elementært som nye pass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags