Barnetrygd og fattigdom

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerForskjellene øker og vi har fattige barn også i Elverum. Antall mottakere av sosialhjelp i Elverum har økt kraftig i 2018.

For første gang på 20 år øker barnetrygden, takket være KrF som forhandlet seg fram til dette i statsbudsjettet. Barnetrygden øker med 84 kroner per måned. Det er 1000 koner mer i året per barn, og til sammen vil familiene få 1054 kroner mer per barn, per måned. Foreldre som er i arbeid får disse kronene ekstra per år.

I Hedmark er Alvdal kommune alene om å IKKE trekke i barnetrygden, krone mot krone, for barnefamiliene som av ulike årsaker mottar sosialhjelp. Barnetrygden blir regnet som inntekt i et allerede snaut familiebudsjett. SV og Karin Andersen har i mange år arbeidet for en slik økning i barnetrygden og SV ønsker at staten tvinger kommunene til å holde barnetrygden utenfor beregningsrunnlaget. Dette får vi ikke gjennomslag for.

Jeg ønsker og håper denne økningen er første skritt i en opptrappingsplan og at kommunene vil endre praksis. Ingen barn er tjent med fattigdom og utenforskap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags