Byråkrater skal på tur

Av
DEL

Meninger
I slutten av november og i begynnelsen av mars har jeg bestemt at vi skal tømme kontorene i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for byråkrater. Alle ansatte skal en av disse gangene ut i landet for å besøke kommuner, underliggende etater og organisasjoner. Vi vil snakke med folk og få råd om hvordan framtidas politikk skal se ut. Men vi er avhengige av å bli invitert. I løpet av min tid som kommunalminister har jeg reist rundt i hele Norge og lyttet til hva folk har på hjertet. Jeg får tilbakemeldinger på at det går godt i Norge, men offentlig sektor må hele tiden spørre seg hvordan vi kan lage enda bedre tjenester. For det skal være mulig å leve gode liv i hele Norge – også i framtida.

Regjeringen er opptatt av kommunenes utfordringer på kort og lang sikt. Derfor er vi interessert i hvordan kommuner og etater tiltrekker seg fagfolk og hvordan de jobber for å gi folk gode tjenester. Vi vil også få gode eksempler på innbyggerinvolvering som gir varme lokalsamfunn.

For å utvikle velferdssamfunnet trenger vi innsikt og kunnskap fra hele landet. Ideen om å sende departements byråkrater ut i landet er noe jeg har planlagt siden jeg tiltrådte som kommunalminister i 2018. Jeg vet at nærkontakt mellom embetsverk og etater og kommuner gir gode resultater. Derfor håper jeg så mange som mulig ønsker å få besøk av departementet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags