Bjørnen trenger mer plass

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNOAH mener vi svikter den sterkt truede bjørnebestanden i Norge, og at det haster med å utvide områdene som bjørnen kan leve i.

Bjørnebestanden i Norge har vært nedadgående de siste åtte årene. Å nå det allerede lave bestandsmålet for bjørn blir en stor utfordring når Miljødirektoratet nå har besluttet at bjørnens yngleområder i Midt-Norge ikke skal utvides - til tross for at de faglig sett synes å mene at det bør «estimeres» om bjørnen trenger mer plass. Bjørnebestanden i Norge er i utgangspunktet i fare, klassifisert som sterkt truet. Da er det urovekkende at staten ikke setter i verk nødvendige tiltak for å nå bestandsmålet.

Skal bjørnebestanden reddes og ikke lenger være under bestandsmålet, må området utvides.

Bjørnebestanden i Norge er i utgangspunktet i fare, klassifisert som sterkt truet

NOAH støtter Elvestuens forslag om å utvide yngleområder for bjørn i Midt-Norge, da dette er helt nødvendig for å nå Stortingets bestandsmål for bjørn i Norge. I år har NOAH flere ganger klaget på skyting av bjørn, men ikke fått medhold i noen av dem, tross den dårlige statusen for det sterkt truede dyret. Når det tillates skyting av bjørn og det dessuten uttrykkes fra Miljødirektoratet at man ikke tenker på å utvide bjørnens yngleområder, er vi vitne til et ikke-eksisterende vern av en sterkt truet art.

Norge har et ansvar å bevare brunbjørnen - også internasjonalt, og våre politikere må ta ansvar for å snu trenden hvor ville dyr må vike for næringshensyn.

I Norge har vi bare litt over 100 bjørner igjen, og en mer intensiv forfølgelse av ville dyr er ikke forenlig med forskeres sterke advarsler om drastiske tap av naturmangfold.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags