Ulvespor ga Mia fri skoleskyss

FRI SKYSS: Mia Norstad fra Hatten i Trysil får nå gratis skoleskyss hele året, mellom skolen og huset hjemme i hatten i Trysil. Her sammen med mamma Magnhild og pappa Kåre. Foto: Per Becker

FRI SKYSS: Mia Norstad fra Hatten i Trysil får nå gratis skoleskyss hele året, mellom skolen og huset hjemme i hatten i Trysil. Her sammen med mamma Magnhild og pappa Kåre. Foto: Per Becker

Av
DEL

MeningerJeg leste en sak i avisa Østlendingen av 30. august der Mia på ni år fikk innvilget gratis skoleskyss hele året.

Ulven som ferdes i områder helt inntil boliger og gardsområder er ikke redd for mennesker, for at det kan være farlig har den ikke noen erfaring som den kan lære av. Ulven blir derved et potensielt faremoment, den er et vilt rovdyr. Den er skapt med spesielle egenskaper for å overleve, det vil si jakte og drepe. For å skaffe seg mat jakter den på alt som er levende, den har ikke noe bestemt byttedyr. Det er helt feil å si at ulven tar bare syke dyr, den tar først det som er lettest å få tak i, slik som kalver av hjortedyr også husdyr. Derfor er en utsultet ulv en potensiell fare for alt levende.

Dette skjønner og innrømmer foreldrene til Mia, og derfor har de søkt kommunen om fri skoleskyss for at hun skal komme seg fritt og trygt til og fra skolen. Derfor har kommunen innvilget fri skoleskyss hele året. De forstår (da vel å merke flertallet) og innrømmer at ulven er et potensielt faremoment. Dersom det ikke har vært det har det ikke blitt bevilget fri skoleskyss. Er det andre kommuner som kan si det samme? Det er dessverre mange kommuner som er helt usynlige.

To brødre av Mia ønsker ikke skoleskyss til og fra skolen. De er ikke redde for å møte ulv etter vegen. Da har de fått innprentet at ulven ikke er farlig for mennesker. De må ha fått kunnskap om dette. Alle rovdyrvernere sier at det er mangel på kunnskap eller redsel for det ukjente som gjør at mange er redde for ulven. Det å stole på at ulven ikke er farlig er det samme som å drive med russisk rulett. Det er veldig spennende, men livsfarlig. Er det andre enn ekstreme rovdyrvernere som formidler denne kunnskapen? Det er bare rovdyrvernere som er så modige og har den rette kunnskapen. Ut av historiske hendinger kan dette minne om diktatur, manipulering og hjernevasking.

Jeg har også sett i aviser at det er flere foreldre som kjører sine barn til og fra skolen, da ulven er ruslende i nærområder. Det er en menneskerett at alle skal kunne ferdes fritt og trygt i naturen, uten å være redde for ulv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags