Takk for julehilsenen, NINA

Foto Per Løchen / SCANPIX .

Foto Per Løchen / SCANPIX . Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Sikter da til et nytt kapittel i Olve Krange og Ketil Skogens forskning på folks holdninger til ulv. Presentert samtidig med at miljøministeren nektet felling av to ulveflokker. Forskningen startet for noen år siden da direktoratet mente det gikk vekkelsesvind over landet. En frisk og positiv ulvebris som varmet langt inn i de kalde rovdyrsonene. Oppdraget må ha gått ut på at "bevis at flest mulig nordmenn er positive til ulv". Slik ble det . Det viste seg at de fleste også innenfor sonen var positive til ulven. Nå har det visst beveget seg et par prosent i motsatt retning. Folk med lav utdannelse var mest negative, de skolerte var for. De som var negative var ofte "eldre jegere med lav utdannelse." Et underliggende spørsmål er visstnok hvilken utdannelse har /hadde dine foreldre. Det er da sannsynlig at din far er enda eldre og dummere.

Hvordan kan så mange høyt skolerte ulvetilhengere velge seg 150 ordførere som gjør opprør mot et departementsvedtak?

Det reiser seg endel spørsmål ved forskningen. Hvordan kunne en dør til dør undersøkelse i Trysil og Engerdal vise det motsatte? De fleste ville ikke ha noen ulv. Hvordan kan så mange høyt skolerte ulvetilhengere velge seg 150 ordførere som gjør opprør mot et departementsvedtak? Hvordan kan det bli solid flertall for jakt i sonen ved en avstemming i lokal avis? Er de høyt utdannede litt uvørne med tastaturet? Hvor mye tøv må en mann svelge ned, før han kan kalles en mann eller kvinne?

Undersøkelsen viser at de som er mest positive til rovdyr i Norge antagelig er Krange, Skogen og endel ansatte i NINA og Direktoratet. Hvor mye har denne selvstudien kostet ? Har NINA en portefølje til bruk av tillitsbygging? Kjære, NINA; la oss slippe neste gang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags