Østlendingen mener: Dette minner mer om beslutningsvegring

UTSETTER PROBLEMET: Arbeiderpartiet vil vente med å gjøre grep i skolen og på Sætre. Det minner mer om beslutningsvegring.

UTSETTER PROBLEMET: Arbeiderpartiet vil vente med å gjøre grep i skolen og på Sætre. Det minner mer om beslutningsvegring.

DEL

LederVegen lå åpen og klar for at ungdomstrinnet på Hanstad skole skulle flyttes til Elverum ungdomsskole. Det har ligget mye usikkerhet i lufta den siste tiden etter at politikerne i Elverum besluttet å utrede skolestrukturen. Situasjonen er alvorlig for kommunen. Det vil bli langt færre elever i Elverum-skolen om få år. Å drive halvfulle skoler i en kommune som allerede sliter med økonomien, er ikke spesielt lurt.

En slik situasjon krever handling og tiltak som fungerer nå. Men i kommunestyremøtet onsdag tok saken en brå vending. Bestillingen om en videre utredning som skulle stå klar til sommeren, er i stedet utsatt til sommeren 2021 etter forslag fra Arbeiderpartiet, som ville ha mer betenkningstid.

De mener saken må utredes videre med tanke på prognoser for elevtallsutviklingen, skolens faglige innhold, driftskostnader og investeringer knyttet til de ulike alternativene. Skal ungdomsskoleelevene på Hanstad flyttes til Elverum ungdomsskole, krever det en utvidelse av EUS.

For det første betyr dette at den etterlengtede rehabiliteringen av skolen på Hanstad blir satt på vent. I år er det satt av én million kroner til å utrede rehabiliteringen, men nå vet ikke rådmannen hva han skal utrede. Arbeiderpartiet utsatte i praksis også flyttingen og stengingen av 16 plasser på Sætre fordi det ikke foreligger noen plan for når andre etasje på institusjonen skal rehabiliteres.

Dette minner mer om beslutningsvegring enn noe annet. Det er Ap som sitter med flertallet sammen med SV og Frp. Om de mener det bør være en plan, kan de sjøl få på plass en sånn plan, sjøl om de hadde stengt 16 plasser nå.

Bildet for Elverum, og mange andre kommuner, er enkelt, men vegen framover komplisert. Det blir flere eldre og færre unge. Da må økonomien omstilles. Men å utrede og utrede er bare å utsette problemet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags