Den store kontrasten

Av
DEL

Meninger
Det er store kontraster mellom de to mest profilerte fotball- og håndballagene i Elverum: Mens håndballherrene er på veg mot å sette ny norsk publikumsrekord i sin idrett, og snart har solgt 11.000 billetter til kampen mot PSG, kjemper fotballherrene for å øke snittet til over 300 personer på sine kamper. Nå er det sjølsagt stor forskjell på Champions League og en seriekamp i 2. divisjon, men kontrasten bekrefter at håndballen står langt sterkere i Elverum enn det fotballen gjør.

Vi mener Elverum har en størrelse, et omland og en historie som innebærer at det bør være mulig å trekke bra med folk til både håndball- og fotballkamper. Interessen vil naturlig nok svinge med resultatene, og en dårligere sesong enn antatt er hovedgrunnen til at det ikke er minst et par hundre personer flere på hver hjemmekamp på fotballstadion. Samtidig har håndballen i lang tid vært flinkere til å bygge en merkevare, til å synliggjøre tilbudet sitt for publikum, og til å skape en stemning rundt laget og kampene. Det er for så vidt urettferdig å sammenligne klubbene og produktene. Men vi tenker det er viktig at fotballen i enda større grad lar seg inspirere av og lærer av håndballen.

Elverum har en størrelse og en historie som innebærer at det bør være mulig å trekke mer folk

Elverums fotballherrer trenger din støtte utover høsten. Klubben har sjøl tatt initiativ til å få i gang en supportergjeng igjen. Et slikt engasjement bør strengt tatt komme fra hjertet, men nå bør alle forsøk på å skape liv og røre applauderes. Økonomisk vil det bety litt for fotballen å få flere folk til stadion, men støtten til laget og spillerne er enda viktigere. Med en god avslutning på årets sesong, er det mulig å skape større optimisme og dermed bedre grunnlag for mer publikum neste sesong.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags