Sto-Elvdal på parti med framtida

Av
DEL

Meninger
Stor-Elvdal blir en del av «indrefileten i det nye Innlandet fylke. Med Rendalen og Engerdal kommuner øst for oss og flere fremoverlente kommuner vestover som Ringebu, Sør- og Nord-Fron ligger vi svært sentralt til enten det gjelder turisme øst/vest eller nord/syd. Det er viktig at kommunen ser på mulige samarbeidsmodeller når det gjelder drift og tjenester slik at vi får robuste kompetansemiljøer. Sammen er vi sterkere enn å stå alene. Men det gjør seg ikke selv. Vi må ha troen og viljen til å kjempe for et liv for distriktet og bygda ved å være offensive og positive til hva som skjer og hva vi har her i distriktet.

Hvis vi ønsker å bo og virke i et samfunn som vil opp og frem, må alle gå foran med et godt eksempel. Hvis vi er negative og skeptiske til nytekning og satsing på ny aktivitet vil det ikke skje noe og vi graver vår egen grav. Man må være villig til å ta risiko og ha tro på at man kan få til en positiv spiral som skaper ny aktivitet. I disse dager skjer det mye ny aktivitet i Stor-Elvdal. Det er nok å nevne:

Det nye 3. etasjes sentrumsbygget som nå er i gang. Her vil vi i 1. etasje få et topp moderne bibliotek, kunsthall, auditorium og muligens noe fronttjeneste fra Kommunen, i 2. etasje vil vi få Norges 4. rovdyrsenter og i 3. etasje vil Stor-Elvdal Hotell få sin etterlengtede utvidelse med leiligheter og rom.

Tekna Park som fortsatt er under utvikling. I disse dager fullføres den nye veien opp dit. Dette er også første del av veien opp til det nye hyttefeltet.

Planene om nytt hyttefelt i Tekna- og Varpsåsenområdet går sin gang. Planene og regulering av tomter for det nye Tekna Boligfelt er i gang.

Nye omsorgsboliger er under arbeid og man venter nå på anbud fra entreprenør.

Tomt for ny barnehage er bestemt og jeg regner med at den nye ordføreren med sitt mannskap sørger for god fremdrift til bygging.

I Sollia etableres det nytt Ysteri og nytt kontorfellesskap er etablert for bedrifter i området

Med fellesskap, framtisdstro og fornyelse skal vi bygge det nye Stor-Elvdal

Ovennevnte er initiert av dagens Kommunestyre med Arbeiderpartiet i posisjon. Jeg forutsetter at den nye posisjonen vil fullføre disse prosjektene og at det neste Kommunestyret med sin ordfører fortsatt vil være fremoverlent og villig til å bære frem nye prosjekter som vil gjøre vår kommune attraktiv å bo i. Vi har i dag problemer med å få tak i kompetent arbeidskraft både til offentlige og private stillinger. Derfor må kommunen ha tilbud både innenfor skole, fritid, kunst og kultur som tiltrekker nye innbyggere og at utflyttede storelvdøler får lyst til å flytte «hjem». Grunnlaget er lagt. Vi må være offensive og stå i mot høyrepolitikken som har mest tro på å sentralisere, privatisere og samle i store enheter. Med fellesskap, framtisdstro og fornyelse skal vi bygge det nye Stor-Elvdal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags