En vellykket markering for sykehuset

FOLKEVILJEN: 3.000 mennesker sa tydelig fra om at de ønsker å beholde sykehuset i Elverum i framtidas sykehusstruktur.

FOLKEVILJEN: 3.000 mennesker sa tydelig fra om at de ønsker å beholde sykehuset i Elverum i framtidas sykehusstruktur. Foto:

DEL

MeningerDrøyt 3.000 mennesker samlet seg om én felles sak i Elverum fredag kveld. Beskjeden fra folkehavet var tydelig: Elverum må få beholde sykehuset i framtidas sykehusstruktur. Elverums sjanser til å få viljen sin økte betraktelig da helseminister Bent Høie (H) besøkte Elverum og slo fast at Mjøssykehuset ikke skal ligge i Hamar.

Fredag gjentok sentrale lokalpolitikere og personer fra næringslivet de gode grunnene for at sykehuset i Elverum skal bestå da det ble arrangert fakkeltog, som altså samlet rundt 3.000 mennesker fra hele regionen. Fakkeltoget fikk også oppmerksomhet nasjonalt. Her kom det ikke bare fram saklige argumenter fra talerstolen, men i toget ruslet det hundrevis av personlige historier. Østlendingen fortalte noen av dem, som den om moren fra Kynnberget som var på butikken da datteren ringte og sa at broren hadde sluttet å puste.

Fram mot sommeren skal det jobbes med det folk flest er mest opptatt av: hvor sykehusene skal bygges i framtida. Arbeidet som nå skal i gang, baserer seg på det nylig avsluttede prosjektet som har definert innholdet i de framtidige sykehusene Helse Sør-Øst har bestemt Innlandet skal ha. Fase to skal vurdere tilstanden på bygningsmassen for de ulike sykehusene, og hva som kan brukes videre. Det skal hente inn reisedata for hele sykehusområdet for å finne ut hvor mye transport som må til for ansatte, pasienter og pårørende ved de forskjellige løsningene.

Det skal også sørge for at det blir foretatt en ekstern samfunnsanalyse og beskrive behovet for investeringer i de to sykehusene som skal ha videre drift. Helse Sør-Øst legger til grunn av det skal vær en balansert utvikling mellom østlige og vestlige deler av Innlandet. Arbeidet skal sjølsagt bygge på saklige grunn, men man må ikke undervurdere opplevelsene mange av de 3.000 i fakkeltoget har hatt med et sykehus i Elverum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags