Østlendingen mener: Kostbar regnefeil for trang økonomi

FORMELFEIL: En formelfeil koster Trysil kommune to millioner kroner.

FORMELFEIL: En formelfeil koster Trysil kommune to millioner kroner. Foto:

DEL

LederEn formelfeil på et Excel-ark gir Innbygda skole merkostnader på omkring to millioner kroner i 2020.Ved utkjøringa av januarlønna ble det oppdaget at de sosiale utgiftene, som pensjon og arbeidsgiveravgift, ikke var rapportert korrekt.

Dette vil koste Trysil kommune 170.000 kroner i måneden, eller litt over ti millioner kroner i året. Det er ikke småtteri for en kommune som allerede sliter med en trang økonomi.

Ifølge kommunalsjefen for oppvekst og kultur, Roar Vingelsgaard, vil det ikke føre til oppsigelser, men bare tanken på at det kunne ha gjort det, er urovekkende nok. I alle yrker kan det skje feil. Man regner ikke feil på to millioner for moro skyld.

Før jul vedtok imidlertid kommunestyret i Trysil en kuttliste på 77 punkter for å unngå å gå med 50 millioner i underskudd ved utgangen av inneværende år. Da er det ganske utrolig at det ikke passes ekstra godt på at slike feil unngås.

De to millionene som må spares inn, kommer på toppen av 11–12 millioner kroner som skal kuttes bort i oppvekst- og kultursektoren. Hvordan det gjøres, er opp til politikerne å bestemme, men at det vil gå ut over noe, er garantert. Det som gjør feilen ekstra delikat er når sektorlederen forklarer at de burde hatt ressurser til å finregne på disse tallene.

– En økonomikonsulent ville ha fanget det opp, men per i dag har vi ikke det, sier Vingelsgaard. Det høres ut som en økonomikonsulent ville vært en fin investering for Trysil sjøl om kommunen sliter med økonomien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags