Bevaring av Trysil sentrum

Av
DEL

MeningerHva er utvikling i et sentrum? Er det å verne områder der det ligger muligheter, eller er det å tenke både nytt og gammelt sammen. Leilighetsbygg på Akereiendommen er ingen ny ide, for det er det andre utbyggere som har klekt ut. Eiendommen ble kjøpt nettopp for at det har ligget i sentrumsplanen at det kan bygges der. Det står i forslaget fra Norconsult også at det skal fortettes i Løkjasvingen og Storvegen. Hvor skal det skje når alt skal vernes? Den eneste eiendommen som er tilgjengelig for bygging er vel snart bare mellom Skogbrukets hus og gamle Kaffistova.

Aker og Sole er private eiendommer, den ene inngjerdet og slik vil det sikkert forbli hvis eiendommen vernes. Hagen som den er i dag består av trær som begynner å bli gamle, og trolig er flere råtne også. Tidligere eier sa flere ganger at han ville fjerne flere av dem. Hvem skal forresten betale og oppgradere en stor hage som bare skal stå til pynt?

Hvem skal forresten betale og oppgradere en stor hage som bare skal stå til pynt?

Sentrum sør har fått en flott park på grunn av privat initiativ, kanskje kan området rundt Aker og Sole bli fint også med et tilpasset leilighetsbygg og beplanting. Det er ingen som har sett en ferdig plan av området. Vent og se. Det er også et søkt argument at det skal være åpent mot elva. Flomvollen stopper det. Da er det nok bedre og gå seg en tur der hvis det elva som skal beskues. Elva får nok en leilighetseier mere glede av.

Det henvises også i et innlegg til steder som Røros og Risør. Den likheten kan jeg ikke se. De flotte husene på Aker og Sole skal ikke rives og her tror jeg det er mange misforståelser ute og går.

Det finnes seks uteserveringer i søre del av sentrum sommertid, så det trenger vi ikke flere av ( var et av forslagene fra kulturminneforreningen) Vi i Trysil husflidslag har gjentatte ganger hatt aktiviteter i hagen på Aker, men alle aktiviteter trenger besøkende og det hadde vi ikke nok av. Husflidslaget har bestemt at nå er det slutt for oss i hagen. Det er folk som som kan generere trafikk i bymiljøet og som kan holde liv i næringslivet i søre del av sentrum. Hvor er for øvrig engasjement fra næringsdrivende i området? Alle trenger flere folk for at butikkene skal bestå fremover. Det er vel få av dem som kan si vi tjener nok. Har selv drevet butikk på bygda.

Synes også at det er trist at utbygger blir karakterisert som kynisk av en SP-politiker. Her legges tross alt ned mye tid og penger for utvikling av sentrum. Politikerene og kommunen burde juble i stedet for å bremse private initiativ.

Hvor er for øvrig engasjement fra næringsdrivende i området?

Jeg bor selv i leilighet midt på bygda og ser alle fordelene jeg har ved det. Bilen står for det meste i garasjen ( miljøvennlig) Vi har nærhet til det meste slik som butikker, serveringssteder, frisør/fotpleie , treningssenter for å nevne noen. Vet om flere som ønsker seg nærmere sentrum av forskjellige helseårsaker. Vet at jeg er «inhabil « i denne saken, men jeg er heller ikke blant dem som har mulighet til å stemme…….!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags