Økonomien i Trysil kommune

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSer i media at det kommer som en «bombe» at budsjettet sprekker med nær 30 millioner og at fondene er tømt, likeså at de som før var pådrivere for en stor barnehage på Kvea snur (heldigvis). Men ikke alle har skjønt at dette prosjektet bør skrinlegges en gang for alle. Angsten for all privat virksomhet overskygger alt som kan minne om sunn fornuft og økonomisk innsikt.

Vi i Frp har flere ganger i perioden manet til kostnadskutt, en mer restriktiv bruk av fond og nye låneopptak, men som regel blitt møtt med svada om at «Trysil er ingen fattig kommune, vi har penger på bok og verdier på rot.» Det var sikkert riktig en gang, men da det stadig tas opp nye lån, kommunale avgifter og eiendomsskatt må økes og lavterskeltilbud må fjernes, burde det ringt en bjelle eller lyst ett lys for flere enn oss. Men det er aldri for sent å snu. Det vi må gjøre nå, og som FRP har terpet på gang på gang, er å stikke finger’n i jorda og stille tæring etter næring.

Vi må få kontroll på kostnadene i kommunen, dette kan gjøre vondt for noen, men er nå tvingende nødvendig.

Vi må slutte å lånefinansiere enkeltmenneskers kongstanker og naive visjoner, enten det gjelder bosetting av flyktninger vi ikke har arbeid til, eller store kommunale barnehager. Husk, det er de som kommer etter oss som skal betale dette!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags