Trysil Frp sitt grunnlag for beslutning

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
1. Frp fikk 4,8% av stemmene, Sp-Ap-H-SV fikk 95,2% av stemmene ved valget i Trysil.

Hvor stor innflytelse på politikken ville Frp ha fått, selv med å inngå et politisk bindende samarbeid? Minner om at vi har sittet i posisjon i fire år uten å få medhold i våre hjertesaker.
Frp vil minne om at vi allerede for over ett år siden advarte mot den økonomiske utviklingen i kommunen og forsøkte å ta grep for å endre dette, uten at partiene som hadde flertall i Formannskap eller i Kommunestyre den gang tok dette inn over seg.

2. Sp fikk alene nær 40% av stemmene og ble med det klart største parti, og etter vårt, kanskje gammeldagse syn, bør ha ordførervervet.
I tillegg har SP hele veien opptrådt tydelig og ryddig i forhold til Frp selv om vi naturlig nok har forskjellig syn på enkeltsaker.

3. Det har for så vidt de andre partier også gjort, om enn i varierende grad. Ap gikk imidlertid ut i media før valget og kunngjorde at alle muligheter for samarbeid var mulig, unntatt med Frp.
Noe vi tar til etterretning.

4. På denne bakgrunn ble vår gruppe enig om at vi ikke ville binde oss opp til noen fløy i et forpliktende politisk samarbeid, men at et valgteknisk samarbeid kunne være mulig. Det er ganske enkelt slik at Frp ikke ønsker å være del av en hestehandel partiene imellom om politiske standpunkt, men stå fritt i å fremme vår egen politikk.

5. Trysil Frp vil selvfølgelig på et fritt grunnlag støtte de saker vi er enig i, uansett forslagstiller og fra hvilket parti dette kommer.
Vi vil fortsatt gjøre så godt vi kan med å være med å gi Trysil Kommunes innbyggere en politikk som vil styrke kommunen i en økonomisk krevende framtid.
Trysil Frp håper på et godt samarbeid over partigrensene etter valget, og håper det fremdeles vil være et klart skille mellom person og sak. Vårt standpunkt er grunnet i demokratiets spilleregler, og for oss er vår politikk viktigere enn posisjoner og personlig vinning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken