Å utfordre seg sjøl

Av
DEL

Leder
Til helga går det virkelige startskuddet for årets UKM-arrangementer i Hedmark. Riktig nok har Stor-Elvdal, Rendalen og Åmot allerede vært gjennom, men kommende helg, og helger framover, får ungdom fra resten av fylket anledning til å vise fram både seg sjøl og sin kulturelle side. Ung kultur møtes, som UKM nå er blitt en forkortelse for, er et strålende konsept. Her handler det ikke om konkurranse og seire, men om å formidle, arrangere og jobbe sammen.

650 unge hedmarkinger er påmeldt. Det betyr at 650 blant oss antakeligvis både gruer og gleder seg litt til det de står foran. Å presentere noe en har jobbet med, enten det er fra en scene eller i form av et bilde, for eksempel, er både gøy og skummelt. For uansett hvor ufarlig UKM skal være, så ønsker alle som driver med kulturformidling å nå fram med et budskap og å få tilbakemeldinger på det de holder på med. Slik sett fungerer UKM som et mål for langsiktig arbeid, men hvor det fortsatt er vegen til målet som er det viktigste. For i kulturarbeidet, som i så mye annet, blir du aldri utlært eller ferdig utviklet.

Å være med på UKM kan være tøft.Vit at dette er noe du vokser på, også i andre sammenhenger

Vi kommer til å få se, høre og oppleve mye flott under årets UKM-arrangementer. At vi i Norge har klart å skape et nasjonalt konsept som både utfordrer og gleder så mange ungdommer er fantastisk. Og til alle dere 650 unge kulturutøvere som nå venter på å formidle det dere har jobbet med: Å blottlegge en del av seg sjøl, av deres kulturelle indre, kan være både tøft og vanskelig. Men vit at dette er noe du vokser på, også i andre sammenhenger. UKM handler derfor ikke bare om å skape og formidle noe, men også om å utvikle menneskene. Lykke til, alle sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags