Kritikk av DNTs hyttetilbud

Av
DEL

Meninger
Den siste tiden har enkelte kritisert Den Norske Turistforenings (DNT) tilbud på Hardangervidda. Hyttene våre omtales som hoteller, og transport av mat og drikke inn til de betjente anleggene beskrives som «rødvinsløyper».

Debatten om hvordan norsk natur skal brukes er viktig, og den går til selve kjernen i DNTs lange historie. Men det som bør være en debatt om hvordan vi skal bruke skog og fjell – både jegere og vandrere – blir dessverre ødelagt av de karikaturene som tegnes.

I 151 år har våre medlemsforeninger lagt til rette for at folk kommer seg ut på tur. Vi er en stolt forvalter av den norske friluftstradisjonen, og tror fullt og fast på at man blir glad i naturen ved å bruke den. Debatten om bruk og vern av natur er gammel, og vi har vært en viktig deltaker helt siden foreningens fødsel. Diskusjonen om utviklingen av vårt tilbud – våre hytter, ruter og stier – foregår hver dag i DNT-familien, både sentralt og lokalt.

DNT-nøkkelen passer i døra på drøyt 560 hytter over hele landet. 520 av dem er enkle hytter der man ordner seg selv, de fleste uten strøm og med utedo. 42 av 560 hytter er betjente, med vertskap og matservering. Noen har også vannklosett, men en god del har utedo. Gjestene sover på flermannsrom, de kan dusje i fellesdusj og spiser middagen på langbord sammen med andre fjellvandrere. Framstillingen av våre betjente anlegg som høyfjellshotell er med andre ord helt feil.

Vi ønsker velkommen debatten om hvordan vi skal bruke skog og fjell på en måte som gir nye generasjoner mulighet til de samme opplevelsene som vi kan ha.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags