Et helt useriøst næringsfond

Av
DEL

Meninger
Hvor seriøse er Tynset Kommune og dets forskjellige aktører med sitt næringsfond?

Dette spørsmålet har vi blitt nødt til å stille oss etter å ha opplevd en komikk av de sjeldne. Vi, Tynset Rom & Camping as, har gjennom de 12 årene vi har drevet på Tynset hatt utallige kostbare prosjekter og oppgraderinger. Dette har vi gjort når lommeboka tillot det og alle prosjektene har vært vel begrunnet økonomisk og faktisk hver for seg vært en suksess.

I fjor høst begynte vi og på flere, blant annet å utvide caravanplassen vår. Dette hadde vi tenkt å fullfinansiere med egne midler, som alltid.

Men etter flere oppfordringer fra både formannskapsmedlemmer og andre politikere i Tynset så søkte vi om støtte til næringsfondet til dette. Prosjektet var da nærmest ferdigstilt, noe de samme også fikk beskjed om. «Men søk for all del!» Vi søkte derfor om 150.000 kroner.

Så gikk det ca tre måneder uten at vi hørte noen ting. En dag står kommunens næringskonsulent på døra vår og vil ha en prat. Han forteller at han har puttet vår søknad i en skuff og ikke sendt den til formannskapet, for det var det ikke noe vits i kunne han konkludere. Men han oppfordret oss til å glemme den første søknaden og sende en ny, men denne gangen på et beløp under 50.000 kroner, for da ville søknaden bli avgjort av han og rådmannen i fellesskap.

Ikke at han lovte oss noen penger, men sjansen var likevel større.

Vel, som foreslått, så gjort. Søknad om 49.500 kroner sendt med samme begrunnelse og ordlyd. Denne søknaden ble vi opplyst gjennom pressen at ble avslått av samme person som ba oss sende den. Vi mottok ikke selv hverken avslag eller begrunnelse men vi følger heldigvis med i pressen

Dette slo vi oss til ro med, greit nok. Men så får vi en telefon fra et fremtredende medlem av formannskapet som ville ha en ny søknad i fra oss. Men da på en sum OVER 50.000 kroner sånn at de fikk den inn på formannskapsbordet. Dette hadde han snakket med folk over seg om, og de ville gjerne behandle en søknad fra oss.

«Hva skal vi oppgi som grunn for en ny, større søknad når vi fikk avslag på en mindre en?» lurte vi. «Finn på noe» var svaret.

Javel så gjorde vi det. Kostnadene hadde forsåvidt økt endel etter vi søkte første gang, men alle de innvolverte visste at prosjektet var ferdigstilt.

Og så da: Igjen kan vi lese i pressen (denne gangen og) at vi har fått avslag, og nå grunngitt med at tiltaket allerede var ferdigstilt!! Som om kommunens folk med sin næringskonsulent i spissen ikke visste det på forhånd!!

Og der står vi til spott og spe, uthengt som tiggende klovner fordi vi ikke fikk støtte i fra Tynset Kommunes næringsfond, etter tre søknader, inklusiv den som næringskonsulenten puttet i skuffen. Penger som vi ikke hadde tenkt å søke om i det hele tatt men som vi etter flere oppfordringer gjorde likevel!

Hvem det er som er arkitekten til denne komikvelden er ikke godt og si, men Tynset Kommunes næringskonsulent peker seg ut som en klar kandidat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags