Dystert uten Elverum sykehus

Av
DEL

Leserbrev
Hva skjer med sykepleierutdanninga ved HINN hvis Elverum sykehus forsvinner? Hva med alle arbeidsplassene, og hva med pasienttilbudet?
Elverum Høyre vil fortsette å kjempe hardt for å bevare sykehuset i Elverum. Det gjøres av flere årsaker. Sykehuset har blant annet en rekke støttefunksjoner som bla innebærer utdanning og forskning. To svært viktige forhold ved Elverum sykehus som muligens kommer i skyggen av sykehuset og pasienttilbudet som sådan. Vi vil ikke miste de gode fagfolka og fagmiljøene vi har i Elverum, selv om Mjøssykehuset er vedtatt og bestemt.

Som sykepleier og lektor ved sykepleierutdanningen her i Elverum vil en nedleggelse av sykehuset en sørgelig framtidsutsikt. Praksis har en svært sentral rolle og utgjør halvparten av sykepleierutdanningen. I praksis får studenter kyndig veiledning, og lærer å utføre kunnskapsbasert sykepleie samt at de blir forberedt på arbeidslivet som venter. Det går fra en akademisk tilnærming til å mestre håndverket. Et håndverk det er vanskelig å lære seg fullt og helt på skolebenken.
Elverum sykehus tilbyr gode praksisplasser for sykepleierutdanningen ved Høgskolen Innlandet. I løpet av ett år er det omtrent 150 studenter som har sin praksis enten ved medisinsk og/eller kirurgisk avdeling. Gode sykepleiere er vi avhengige av å utdanne, og vi har allerede utfordringer med å finne nok praksisplasser. Mye av læringen utføres allerede i øvingspost på høgskolen med simulering, noe som er veldig god læring. Vi kan imidlertid ikke kun basere oss på simulering fremover. Studentene må få møte reelle pasientsituasjoner for å bli best mulige rustet til de helseutfordringer vi har foran oss.

Vi trenger gode, robuste og godt utdannende sykepleiere og vi trenger Elverum sykehus!
Nok en grunn til at du bør stemme Høyre i kommende kommunevalg. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags