Borgervern?

Av
DEL

Meninger
Årets valgkamp fremstår som mesterskap i jug, juks og bedrag, fjernt fra den virkelige verden. Det gir mange rare utslag. Bompengeopprør, vindkraftopprør, klimaopprør, og ungdom som dropper skolen og går ut i gatene er noen få eksempler.

Hatretorikken og politikerforakten florerer på nettet, og noen drar det så langt at de blir ensomme ulver som setter i gang faenskap utenfor PSTs og politiets kontroll.

Herjingene etter værguder blir stadig vanskeligere å reparere.

NATOs aggressive forsvarspolitikk gjør Tor Odin og resten av Åsgårdsreia enda sintere, det har ingen snakket om i valgkampen.

For oss som kan litt historie dukker det opp noen årstall som sier noe om hvor vi er på vei. 1789 i Paris, 1905 og 1917 i Petrograd, Berlin i 1933 og Polen 1. september 1939 er noen blodige eksempler å sammenligne dagens utvikling med.

Den gangen hadde folk fortsatt levende natur å høste av, nå har vi ingen ny klode å ødelegge.

NRKs dokumentar om vindkraftutbygging i Trøndelag var en påminnelse om at det grønne skiftet har sporet av. Sorg over tapt natur og tapte arter lar seg ikke reparere og behandle. Det kommer snart til å bli like ille i Odalen om ingen setter foten ned nå.

Er det blitt så ille i dette landet at vi trenger borgervern mot politikk, politi, byråkrati og rå kapitalisme som herjer med folk og land?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags