Ungt demokrati i nytt fylke

Av
DEL

LeserbrevTil deg som skal stemme for første gang:

Forskjellene øker i Norge og kloden koker. Vi har kun elleve år på å halvere klimagassutslippene. Likevel lar høyresiden utslippene fortsette å øke.
Politikk handler om å prioritere. Hvem du velger til å styre kommunen og fylket avgjør hva som prioriteres de neste fire årene.

Klimakrisen er vår tids største utfordring.
Høyre og FrP prioriterer de grå løsningene: Større og flere motorveier gjennom byene og mindre sykkelvei til fordel for parkeringsplasser. Dette er politikk som tilhører fortiden.
SV tror på fremtidens løsninger og vil gjøre det lettere for folk flest å velge grønt. Vi prioriterer billigere og mer buss, nye toglinjer og trygge veier i hele fylket dette er saker vi unge brenner kraftig for.

Unge stemmer

De to siste lokalvalgene har det vært 16-åringer i 20 norske kommuner som har fått stemme som ledd i en prøveordning. Hamar og Gausdal var blant de som kunne hadde prøveordningen i forrige lokalvalg. Men nå er ordningen skrotet i hele landet. Dette lokalvalget er det første på åtte år hvor 16-åringer ikke får delta.
I år har vi fått se tydelige innskrenkninger i ungdommers demokratiske rettigheter, sett i en spent tid med et betydelig engasjement blant ungdom for egen framtid, sist sett ved klimastreikene rundt om i landet.
Vi lever i en tid der flere og flere ungdommer deltar politisk. Hvor ungdomspolitikere blir flere og flere, og der engasjement når nye høyder.
Hvis vi ser på resultatene så burde vi grunnlovsfestet nasjonal stemmerett for 16-åringer før valget – men dessverre ble dette forslaget nedstemt på Stortinget tidligere i år av alle partier unntatt SV, Rødt, MDG, og Venstre. Selv Arbeiderpartiet stemte ned forslaget.

Stem ungt

Ungdom kan forandre verden. Hadde vi som streiker for klima styrt landet hadde vi allerede vært ute av olja og på vei inn i fremtiden.
Selv om ungdom er fremtiden, er vi underrepresentert der beslutningene tas. På valgdagen 9. september kan vi gjøre noe med det.
Derfor har SV prioritert unge listekandidater her på Innlandet:
Vi har Sigurd Arnekleiv Bækkelund (23) og Vilde Sveen (24) som er 3. og 4. kandidat i fylkestingsvalget for Innlandet SV.
Ingrid Kristin S. Langfeldt (21) er 3. kandidat for Lillehammer SV, og Simon Pettersen (23) er 5. kandidat for Hamar SV. Vi stiller fordi ungdom fortjener å bli hørt og fordi vi vil gjøre en forskjell, og det gjør de andre 47 unge listekandidatene rundt om i fylket.

Din stemme avgjør hva vi prioriterer de neste fire årene. SV prioriterer klima og rettferdig fordeling over motorvei og skattekutt til landets aller rikeste.*

En stemme til SV 9. september er en stemme for de unge, ikke de grå. En stemme for de mange, ikke for de få.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags