Nei til vindkraft på Finnskogen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger
Det er for tiden voksende motstand mot vedtatte planer om vindkraftutbygging i Kjølberget i Våler. Til tross for at utbyggere sier at dette vil starte i løpet av dette året, så er det ikke for sent å snu. Finnskogen strekker seg fra Eidskog i sør til Trysil i nord, og har en unik og verneverdig historie. Området har en unik atmosfære. Mye av den unike følelsen av villmark forsvinner når man kan se blinkende lys i horisonten eller hører suset fra enorm vingeblader. Nybygging av veg vil gjøre det enklere å komme fram med motoriserte kjøretøy.

Det er ikke vanskelig å se at det er fristende for kommuner med synkende befolkningstall og presset økonomi til å takke ja til investorer. Våler kommune er den eneste på norsk og svensk side som har gitt klarsignal til slik utbygging i dette området, bortsett fra utbyggingen som skjedde på Raskiftet. Vindkraftutbyggingen skal gi Våler om lag 1 million i inntekt per år etter det jeg har forstått. Det er småpenger når man risikerer rasering av verneverdige områder.

Det er ikke vanskelig å se at det er fristende for kommuner med synkende befolkningstall og presset økonomi til å takke ja til investorer

Finnskogens verdi vil med årene øke. Turisme er en sterkt voksende næring. Det vil gi grunnlag for lokale inntekter. Friluftsinteressen er økende både i Norge og blant tilreisende. Her ligger det muligheter for kommunene rundt Finnskogen. Ikke alle turister ønsker å bo i telt eller gapahuk.

Jeg er ikke negativ til fornybar og grønn energi. Skog er en fornybar ressurs som må utnyttes. Vindkraft passer bedre ved kysten. Hvorfor ikke bygge solcelleanlegg på låvetak eller i større anlegg som for eksempel på Haslemoen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags