Problemer med vindkraft

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Med fornuft og sunt folkevett vil utbygging av vindkraft ikke by på store problemer. Staten bør snarest komme inn i bildet og styre utviklingen med vedtatte regler og lover, som den gjorde da vi fant olje og gass. Jeg tror også det vil ha en avgjørende betydning for et godt resultat, at tingene skjer i riktig rekkefølge.

1. Vi har en god del kraftverk, både store og små, hvor det er nødvendig med en opprusting og oppgradering, for å få mest mulig kraft fra dem.

2. Deretter tar vi fatt på vindkraft fra havet, og foretar en utbygging som ikke må komme i veien for våre fiskerier og andre virksomheter.

3. Vindkraft fra land krever mye planlegging for å unngå å belaste våre friluftsområder. Her må alle kommuner tas med i planleggingen og godta det som blir foreslått. En delvis utbygging av vindkraft er allerede foretatt og pågår fremdeles.

Når ovennevnte utbygging om mange år er fullendt, helst med norsk kapital, har vi allerede eksportert kraft for milliarder. Olje og gass vil etter hvert bli faset ut, og norsk kraftproduksjon kommer for alvor inn i bildet. All overskuddskraft sendes gjennom statens sjøkabler til kontinentet, til land som vil ha norsk kraft. Vi har kommet inn i kraftalderen, noe likt oljealderen, og milliardene fyller vår statskasse. Vi kan bare fortsette å sitte på den grønne gren til dommedag i et sterkt forbedret klima hvor det meste går med elektrisitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken