(Oppland Arbeiderblad)

En person ble kjørt til sykehus med alvorlige skader etter ulykken som skjedde ved Borgen på Vardalsåsen like før halv ti, onsdag formiddag.

Lars Olav Stepperud i politiet forteller til OA at en av sjåførene var ute av bilen og ble truffet av sin egen bil da den ble påkjørt av en annen bil.

– Personen har blitt truffet og framstår som alvorlig skadd. Den andre sjåføren er uskadd. Førerkortet er beslaglagt, sier Stepperud.

Klokka 12.05 opplyser politiets operasjonsleder Bård Einar Hoft at den skadde skal være utenfor livsfare.

Ifølge Stepperud skal den ene bilen - en arbeidsbil fra Mesta - ha stått parkert i vegskulderen med fronten mot Gjøvik, i kjørefeltet fra Gjøvik mot Fagernes. Mesta-bilen ble truffet i fronten, og skal ha truffet mannen som sto bak bilen og arbeidet.

På jobb for Mesta

Personen som ble truffet av sin egen bil var på jobb på stedet for Mesta. Ulykka skjedde på en rett strekning langs fylkesveien.

– Vi kan bekrefte at en av våre ansatte, og en av våre biler var involvert i ulykken. Vår bil sto parkert i vegskulderen med varsellysene på da den ble påkjørt i fronten av en annen bil. Vår ansatt sto bak bilen, og ble truffet av den. Det er en alvorlig ulykke, og vi gjør nå de nødvendige undersøkelser og følger våre interne prosedyrer, sier Benedikte Dhindsa Salvesen i Mesta.

Hun leder avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt i Mesta.

– Vår ansatte blir nå ivaretatt på sykehus, sier Salvesen.

Hun forteller at det er risikofylt å jobbe langs vegen.

– Derfor jobber vi kontinuerlig med sikkerhet innad i Mesta, sier hun.

Mesta har varslet Arbeidstilsynet om ulykken.

Stengt i lang tid

Politiet brukte lang tid på ulykkesstedet. De avhørte vitner og gjorde tekniske undersøkelser på stedet.

Fylkesvei 33 var lenge stengt som følge av ulykken. Klokka 11.30 meldte Vegtrafikksentralen på Twitter om at veien er åpnet igjen.

Nødetatene var på stedet like før klokka 10 onsdag. Både brannvesenet, politiet og ambulansen var på plass.