Gå til sidens hovedinnhold

Det ble snøskulpturer likevel

Vinterfest ble det ikke i år. Men niendeklassingene har formet en rekke snøskulpturer med Aukrust-verden som tema. Nå er de avduket og lyset tent.

Vinterfesten i Våler er et av mange arrangement som er tatt an korona-viruset. Litt typisk ettersom det har vært og er noe som ligner en gammeldags vinter.

– Det er tre år siden det var snø nok til å gjøre det mulig å lage skulpturer. Nå er det litt vanskelig snø, men snø nok til å få laget skulpturpark igjen. Så vi har tatt et tak og håper at dette skal bidra til hyggelige opplevelser for dem som kommer innom for å se nærmere på det elevene har laget, sier lærer ved Våler ungdomsskole, Tore Silkebækken.

Snøskulpturene er som vanlig laget og plassert på tunet ved kommunelokalet. De ble lyssatt fredag ettermiddag, og det er spesielt på kveldstid og i mørke de vil gjøre seg godt med belysningen tent.

Her kan man se en rekke av Aukrust-figurene formet i snø. Ludvig og Solan er på plass. Det samme er en rakett og robotmediefiguren, samt Flåklypa-plassen med bratt veg og spesielle bygninger.

Nå krysser man fingrene for at skulpturene og belysningen får stå i fred uten å bli utsatt for hærverk. Det har nemlig skjedd noen ganger.

Kommentarer til denne saken