– Det går litt i perioder når det gjelder fravær blant elevene

GRUNNSKOLESJEF I ELVERUM: Thorleif Skavern.

GRUNNSKOLESJEF I ELVERUM: Thorleif Skavern. Foto:

– Men denne uka er det tilnærmet som normalt, sier grunnskolesjef i Elverum, Thorleif Skavern.

DEL

Koronapandemien fortsetter både i Norge og verden forøvrig, noe som har ført til at samfunnet har blitt preget i stor grad overalt.

Når det gjelder Elverum er det nå over en uke siden forrige smittetilfelle. Det siste oppsto da en ansatt ved en avdeling i Sorenskrivergården barnehage og en nærkontakt av vedkommende fikk påvist covid-19 torsdag i forrige uke.

Ungdomsskolene i Elverum har så langt ikke hatt smittetilfeller, og har heller ikke hatt noe spesielt større fravær blant elevene enn det som er vanlig på denne årstiden.

Denne uka var for eksempel 32, 42, 54, 51 og 48 elever borte henholdsvis mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra skolene. Det tilsvarer et gjennomsnitt på 45 i løpet av ei skoleuke, noe som utgjør fravær på i underkant av seks prosent av elevene.

Det totale elevtallet ved Elverum ungdomsskole og Hanstad er på 779 elever.

– Det går litt i perioder når det gjelder fravær, men denne uka er det tilnærmet som normalt, sier grunnskolesjef i Elverum, Thorleif Skavern til Østlendingen fredag ettermiddag.

Han har i skrivende stund ikke eksakt oversikt over hvor stort fraværet har vært de siste ukene.

– Men i perioder hvor fraværet har vært litt høyere, er det gjerne forbundet med at enkelte elever opplever forkjølelsesymptomer og derfor holder seg hjemme, sier utdanningssjefen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken