Ungdomskoret i Elverum var denne uka på Jotuntoppen bo- og omsorgssenter for å holde konsert for beboerne. Konserten var avtalt gjennom frivillighetsplattformen VilMer Opplevelser. Ungdomskoret er for jenter 13 – 20 år.

– Koret, med den engasjerte korleder Maria Notland i spissen, har bidratt flere ganger på sykehjem gjennom VilMer Opplevelser, skriver Hele Marie S. Paalsrud i VilMer AS.

En god gjeng med rundt 20 beboere og ansatte var samlet for å få med seg konserten. Koret sang rolige, vakre melodier som «Gje meg handa di», som beboerne drømte seg bort i.

– Det gir en fin følelse å være frivillig gjennom VilMer. Det føles bra at vi kan reise rundt og at det ikke alltid er publikum som må komme til oss, sier Ronja Solberg, medlem i Elverum ungdomskor.

– Veldig koselig at beboerne sitter og smiler og ser på, man ser at de setter pris på konserten og blir glade av det, sier Ingrid Midthun, hun er også medlem i Elverum ungdomskor.

Frode Pedersen, beboer ved Jotuntoppen bo- og omsorgssenter er æresmedlem av Elverum fotoklubb og satt ivrig og tok bilder av anledningen. Ved spørsmål om hva han synes om at ungdomskoret bidrar som frivillig og synger på Jotuntoppen sier han:

– Helt fantastisk og en opplevelse for oss som bor her.

Elverum kirke har fire barne- og ungdomskor. Alle korene øver ukentlig og synger en mengde variert repertoar gjennom året. Et korår inneholder alt fra sang på gudstjenester, Luciamorgen og julekonsert, til musikalkonsert i Kulturhuset. Miljøet i korene er viktig, og de har årlige korfester eller korturer.