Gå til sidens hovedinnhold

Det tar lang tid å bygge opp et miljø, det er fort gjort å rive et ned

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fylket skal legge ned musikklinja. Søking til neste år til musikk-dans-drama linja på Nord-Østerdal videregående skole er ikke på samme nivå som før, og utdannings-utvalget i Innlandet fylke er klar til å stryke tilbudet. Men hva har de ventet seg?

Det tar mot å søke musikk-dans-drama. Det tar mot å si til seg sjøl at jeg har det som skal til for å kunne bli til glede for andre som utøver og leder for musikk og dans og teateraktiviteter. Hvor kommer motivasjonen for et slikt valg? Det kommer fra opplevelser – personlige, live opplevelser av musikk, dans og drama der man ser at unge folk som ikke er så forskjellige fra en sjøl, med litt hjelp får til de mest utrolige flotte ting.

Og hvor er det blitt av disse inspirerende live opplevelser som har bidratt til at Nord-Østerdal etter hvert har forsynt landet med et betydelige antall profesjonelle kunstnere i film-, musikk- og teaterlivet? Jo, det vet vi alle, de er satt på vent. Live musikk med publikum til stede, det må vente til ting er normale igjen. I mellomtida, skal kunstutdanning i distriktene legges ned? Kessen heng det i hop?

Det tar lang tid å bygge opp et miljø, det er fort gjort å rive et ned. Å rive ned musikklinja, det er kortsiktig og dumt, så enkelt kan det sies.

Rolf Norsen
Kraftig provosert forhenværende kor- og teaterinstruktør, Tynset

Kommentarer til denne saken