Dette er månedens bilde i juli

VINNERBILDET: Kari Bakken tok dette blinkskuddet i juli.

VINNERBILDET: Kari Bakken tok dette blinkskuddet i juli. Foto:

Kari Bakken fra Gjøvik er månedens vinner i fotokonkurransen Innlandsbilder, jakten på Innlandets identitet.

DEL

– Ja, dette kommer jeg til å leve lenge på, ler Bakken da hun får det glade budskapet.

Hun karakteriserer seg som over gjennomsnittet fotointeressert, og tidligere reiste hun mye rundt i Innlandet for å ta bilder. At vinnerbildet er fra Strø i Valdres, er ikke tilfeldig.

«Drømmeplassen»

– Jeg er halvt etnedøl, og hadde hytte der oppe tidligere. Bildet ble tatt da jeg var med et vennepar på «pilegrimsferd» i området etter at de hadde solgt hytta si ved Syndin, forteller Bakken.

Bildet ble tatt i 2018, og henger blant annet på veggen til broren til Bakken.

– Det er drømmeplassen til bror min, han er der oppe og fisker nesten hele sommeren. Resten av året sitter han og ser på bildet, og drømmer om stedet. Strø er et populært sted å fotografere, og jeg har tenkt meg oppover for å ta bilder når det har kommet snø på toppene rundt, forteller hun.

Stor oppslutning

Det ble sendt inn 141 bidrag til fotokonkurransen i juli. Konkurransen pågår helt til mars 2021, og du kan sende inn ditt bidrag her: https://kulturnett.innlandetfylke.no/innlandsbilder/registrering-folkekonkurransen/.

Prosjektleder Jørn Øversveen er glad for den store oppslutningen om konkurransen, men vil gjerne ha tilsendt flere bilder med mennesker og aktiviteter.

– Naturen i Innlandet er vakker den, men Innlandet er så mye mer enn bare natur, og dette håper jeg at bidragene til fotokonkurransen vil gjenspeile, sier Øversveen.

10 000 kroner i premie

Alle månedsvinnerne får en liten overraskelse i posten. Vinnerne går også videre til den store årsfinalen i mars 2021 der det beste innlandsbildet skal kåres. Førstepremien er på 10 000 kroner, andrepremien på 5 000 og tredjepremien på 2 000 kroner.

Egen konkurranse for profesjonelle

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå til en verdi av 16 000 kroner.

Innlandet fylkeskommune arrangerer konkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken