Dette er status for det lokale korona-kriseteamet: – Hos oss er det stille før stormen

SAMLET I ELVERUM: Næringssjefene i regionen møttes mandag. Fra venstre: Marie B. Låte (Åmot), Tone Lien (Elverum), Jan Aage Røtnes (Engerdal), Bjørn Vegard Øiungen (Stor-Elvdal, deltok via Teams), Gro Svarstad (Trysil) og Arild Lande (Våler).

SAMLET I ELVERUM: Næringssjefene i regionen møttes mandag. Fra venstre: Marie B. Låte (Åmot), Tone Lien (Elverum), Jan Aage Røtnes (Engerdal), Bjørn Vegard Øiungen (Stor-Elvdal, deltok via Teams), Gro Svarstad (Trysil) og Arild Lande (Våler). Foto:

Disse næringssjefene vil gjerne hjelpe flest mulig lokale bedrifter gjennom koronakrisen. Men først må de få tak i dem som sliter.

DEL

– Vi har en oppfordring til alle bedrifter som sliter: De må ta kontakt med oss, for det er ikke så godt for oss å nå ut til alle, sier næringssjef Marie B. Låte i Åmot kommune.

Mandag møtte hun kollegene sine i Elverum, Trysil, Engerdal og Våler, og med Stor-Elvdals mann på direktelinje via datamaskin. Sammen har de dratt i gang et kriseteam som skal hjelpe næringslivet i de seks kommunene gjennom koronakrisen.

Regionrådet for Sør-Østerdal har spyttet inn en halv million kroner, og midlene skal brukes til å gi råd og veiledning til lokale bedrifter som sliter.

Her er status, per mandag ettermiddag, for dette redningsarbeidet:

I Elverum er det registrert 14 søknader om bistand. Seks har fått eller vil få hjelp, fem faller utenfor ordningen, mens de tre siste fortsatt er til behandling.

I Trysil er totalt fem bedrifter inne i systemet.

I Åmot er det kommet inn to søknader. En er innvilget, mens den andre er til behandling. I Våler er status den sammen: To søknader, der den ene så langt er avklart og innvilget.

Verken Engerdal eller Stor-Elvdal har fått noen formelle søknader per i dag. Begge steder er det imidlertid flere bedrifter som følges tett, og som vurderes fortløpende.

Næringssjefene i de seks kommunene er enige om at næringslivet vil ha utfordringer i lang tid framover, og at behovet dermed vil øke. De er særlig bekymret for momskrav og feriepengeutbetalinger som står for tur.

– Hos oss er det stille før stormen, fastslår Marie B. Låte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken