Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan Bjørnebye sitte igjen med etter Rosenborg-exiten

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag takket Stig Inge Bjørnebye for seg som sportslig leder i Rosenborg. Bruddet mellom elverumsingen og trønderklubben kan ha gitt 49-åringen en solid økonomisk sluttpakke.

Det melder VG, som omtalte saken søndag.

Bjørnebye bekreftet selv på torsdagens pressekonferanse at alle mulige utganger sto beskrevet i hans Rosenborg-kontrakt.

Da han fikk spørsmål om en mulig sluttpakke sa han følgende under seansen på Lerkendal:

- Den diskusjonen brukte vi 30 sekunder på, og det er et personlig forhold mellom meg og klubben.

Bjørnebye hadde kontrakt med trønderne fram til mars 2021, men den sportslige lederen gikk av med umiddelbar virkning torsdag.

I pressemeldingen som ble sendt ut torsdag sto det at «klubben og Stig Inge er enige om at det er lite hensiktsmessig å jobbe «på oppsigelse» i en slik funksjon. Han slutter derfor på dagen».

Ifølge VG, som har innsikt i hva som står i Bjørnebyes kontrakt, har både han og Rosenborg tre mulige utganger fra arbeidsforholdet.

Bjørnebye skal selv ha hatt mulighet til å si opp avtalen med tre måneders varsel, uten noen form for kompensasjon.

49-åringen kunne også fratre stillingen med umiddelbar virkning, uten oppsigelsestid, mot å betale et beløp tilsvarende en årslønn til RBK.

Det siste alternativet var at Bjørnebye vederlagsfritt kunne si opp avtalen med én måneds varsel dersom trønderne ikke overholdt sine plikter.

For Rosenborg sin del kunne de si opp avtalen med Bjørnebye med umiddelbar virkning mot å betale en sluttpakke på en årslønn.

Klubben hadde også mulighet til å si opp avtalen med én måneds varsel dersom økonomien i klubben sviktet vesentlig i forhold til realistisk oppsatt budsjett, eller avskjedige Bjørnebye med umiddelbar virkning dersom han misligholdt sine forpliktelser vesentlig eller i form av sin opptreden satte klubben i miskreditt.

Avisen opplyser at Bjørnebye har hatt en skattbar inntekt på 1,7 millioner kroner i tre av de fire årene han har sittet som sportslig leder i RBK. I 2017 var tallet 2,2 millioner kroner.

Verken Bjørnebye selv eller Tove Moe Dyrhaug, som er daglig leder i Rosenborg, ønsker å kommentere innholdet i avtalen, eller om den tidligere landslagsspilleren har fått med seg en sluttpakke.

Les også

Stusser på Bjørnebyes RBK-exit: – Hvorfor slikt hastverk?

Kommentarer til denne saken