Våren er her, og det betyr kribling i gassfoten hos bilsportsutøvere. Førstkommende helg innledes årets NM-sesong i rallycross på Momarken Bilbane.

Det er Indre Østfold Motorsport som er arrangør på den tidligere EM-arenaen, Momarken Bilbane ved Mysen, og 100 deltagere stiller til start.

For første gang på to år kan man nå avholde en NM-runde helt uten korona-restriksjoner, og det er derfor ventet mange tilskuere til arenaen for å følge de tette og intense duellene der flere lokale førere også vil ha hovedroller.

NM-runden kan følges hos Østlendingen gjennom hele helgen. Det kjøres kvalifiseringer lørdag og søndag formiddag før det hele avsluttes med finaler søndag klokken 12.00.

Lørdag kveld blir det mer moro for alle bilinteresserte når Natt1mai-arrangementet i Skien avsluttes med showløp. Det hele starter 19.00.

Det er også flust av fotballkamper å følge med på denne helgen. Fredag kveld tjuvstartes fotballhelgen med 4. divisjonsoppgjøret mellom Faaberg og Engerdal.

Gjestene har tapt stort i begge sine to første kamper denne sesongen og er nå på jakt etter årets første poeng. Kampen starter 20.00.

Lørdag er det tre kamper fra 3. divisjon avdeling 2 med lokale lag i aksjon.

Brumunddal tar imot Aalesund 2 og Kongsvinger 2 tar imot Volda. Begge kampene starter klokken 13.00.

Klokken 16.00 spiller Elverum en tøff bortekamp mot Spjelkavik, som er ansett som en av de tøffeste opprykksrivalene til Stian Aasens menn.

Elverum står med seks poeng etter tre spilte kamper, mens Spjelkavik har kapret fire poeng hittil i sesongen.

I tillegg får du et skikkelig lokaloppgjør fra 5. divisjon når Ringsaker og Moelven møtes på Gaupen.

Sportshelgen avsluttes med første kvartfinalekamp i sluttspillet i håndball for kvinner.

Storhamar tar imot Romerike Ravens med kampstart 17.00 søndag.