(Arbeidets Rett) Etter at friidrettsforbundet endret sine egne uttakskriterier fikk Ingeborg Østgård likevel plass i europamesterskapet i Tyskland. Det ble klart i starten av august.

Dermed er det duket for at dalsbygdingen får måle krefter mot Europas beste løpere tirsdag.

– Det blir veldig spennende. Dette er jo mitt første seniormesterskap på bane og det blir artig å prøve seg mot de aller beste. Konkurransen blir nok tøff. Jeg er her for å ta med meg mye erfaring til eventuelle senere mesterskap, sier Ingeborg Østgård.

Ren-Eng-løperens forsøk på 1500-meteren sammen med Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Sæten, som er de to andre norske utøverne på distansen, sendes på NRK klokken 10:15 og 10:27 tirsdag.

Ikke optimal oppladning

18-åringen kommer nesten rett fra verdensmesterskapet for juniorer i Colombia der hun endte som nummer sju. Siden har det blitt mye reising, noe som preger inngangen til mesterskapet for det unge løpstalentet.

– Jeg har vært fire-fem dager i Europa nå, så det har vært litt tøft med mye reise og jetlag. Det er ingen optimal oppladning, men jeg tror jeg har kommet meg greit innpå igjen nå. Hadde vanskelig med å sove ei natt, ellers har det gått fint, sier Østgård.

Sjokkerte kommentatorene. 300 meter før mål var det slutt for Ingeborg

Trening har det heller ikke blitt mye av siden ferden gikk fra Sør-Amerika til Europa. Østgård sier hun har fått bevegd seg litt, og at fokuset nå fram mot forsøket på tirsdag er å få kroppen på rett vei.

– Det har blitt ei baneøkt med litt fart, ellers har det vært rolig, forklarer hun.

Håper feltet går rolig

Med seg i bagasjen inn mot konkurransen har Østgård gull på 1500-meteren for seniorer under NM, seier under Bislett Games og to gull i nordisk mesterskap på 1500 meter og 800 meter for å nevne noe.

– Hvilke tanker har du rundt forsøket på tirsdag?

– Det er vanskelig å si. Om farten ikke er altfor høy i feltet så har jeg et håp om å klare å henge med slik at spurten min kan brukes på oppløpet. Likevel, i andre løp tidligere i år har jeg fått løpt ganske billig i starten. Går det for fort her så er det ikke sikkert jeg har så mye å gi på slutten, forklarer Østgård som satte ny pers på Bislett i juni med tiden 4:09.91.

Ifølge offisiell statistikk er 2003-modellen rangert som den 29. beste 1500-meterløperen i Europa.

Finalen på distansen går fredag kveld klokken 20:45.

To nordiske gull på to dager for Ingeborg

NM-gull til Østgård og bronse til Hansen-Møllerud Hauen

Ingeborg Østgård vant 1500 meter på Bislett: – Hun er et talent uten like