For rundt 600 tilskuere møtte opp i Elverumshallen denne litt regntunge sommerkvelden. Riktignok var det gratis inngang, men 600 er likevel et publikumstall svært mange lag sliter med å matche selv i eliteserien.

– Jeg har aldri opplevd maken. Det gjør jo at man får ekstra lyst til å vise seg fram og ikke minst hjelpe laget, konstaterer målvakten Simon Mizera.

Og på sine tilmålte 30 minutter på banen, gjorde han definitivt begge deler. Unggutten leverte en redningsprosent på 68, og lokket til seg kveldens høyeste jubel da han dro fram flere praktredninger – spesielt på nærskuddene.

SE MÅLVAKTEN I AKSJON HER:

– Uten tvil et stort steg for meg

Jeg er fornøyd med innsatsen, men det er alltid ting man kan gjøre bedre, sier 21-åringen, som stortrives i sin nye klubb.

– Alt er så profesjonelt her. Jeg trives både i byen og i laget, og dette er uten tvil et stort steg for meg og min karriere. Jeg gleder meg til fortsettelsen, smiler tsjekkeren.

Og han får støtte av en annen nykommer, nemlig svenske Daniel Blomgren.

– Energiboost

– Man får virkelig en energiboost av å spille for så mange i en treningskamp. At det er 600 på en treningskamp beviser virkelig hvilken sult det er i Elverum etter håndball, sier mannen som kom fra Alingsås HK foran denne sesongen.

Han har funnet seg godt til rette i troppen og i laget, og jobber med å innstille hodet på at alt skal handle om håndball fra nå av.

– Jeg har alltid hatt noe ved siden av håndballen. Blant annet har jeg studert industriell økonomi. Jeg tror det er viktig at man finner noe å lufte hodet litt med også, selv om man virkelig går inn i en håndballboble når det skal spilles så mange kamper, smiler Blomgren.

Lund: – Vil ha det hett

Og en som er vant med at det spilles matcher to ganger i uka, er sjefen sjøl – Børge Lund.

– Er du overrasket over oppmøtet i en treningskamp mot Follo?-

– Nei, etter noen sesonger i Elverum begynner jeg å bli vant til det. Men jeg vet at det er veldig overraskende for mange av gutta. Uros nektet å tro på det da vi sa det kom til å komme 300. Og så ble det dobbelt så mange, humrer Lund, som håper at publikumsstøtten vedvarer også etter at nysgjerrigheten har lagt seg.

– Jeg håper at det blir hett og varmt i Terningen Arena denne sesongen. Vi har kommet inn i en veldig tøff CL-gruppe, og jeg tror også eliteserien blir jevnere og tightere enn noen gang. Da trenger vi alle fordeler vi kan få, og det å få en ramme lik den vi hadde mot PSG i fjor på hjemmekampene, vil uten tvil gi oss en boost, mener Elverum-treneren.

Og om stemningen mot 1. divisjonslaget Follo en tidlig augustkveld er noe å gå etter, er det ingen tvil om at supporterne er klare for å vise hvorfor Elverum er Norges beste håndballby.

Taiga'n: – Ser lovende ut

Det var stor stemning på tribunen allerede før kamp, og sjøl om Elverum som ventet kjørte fullstendig over gjestene fra divisjonen under, var engasjementet stort underveis i kampen.

Nykommerne fikk naturlig nok mye oppmerksomhet og jubel for sine aksjoner, noe de virkelig syntes å sette pris på.

Og det er liten tvil om at nysigneringene har falt i smak hos Taiga'n.

– Jeg synes det ser bra ut. Det har vært mye bra så langt med mange gode enkeltmannsprestasjoner. Mange har tatt nivået tidlig, så det blir spennende å se hva dette kan bli etter hvert, sier supportersjef Torgeir Østenengen.

– Folk er sultefôret på håndball

– Hvorfor er det så mange på en treningskamp?

– Jeg tror folk er sultefôret på håndball, og i tillegg er nok mange nysgjerrige på de nye spillerne. Jeg håper at vi klarer å opprettholde et godt antall også når det blir inngangspenger – for med det kampprogrammet Elverum har, er det dyrt å være supersupporter, påpeker Østenengen, som er i full gang med å plotte inn reiseprogrammet for sesongen.

– Vi har lyst på en tur til Szeged og Aalborg, og så får vi se hvor mye vi får med oss etter hvert. Men det kommer til å bli noen heftige oppgjør i Terningen Arena også, så jeg håper at folk stiller opp for å støtte laget på hjemmebane, sier han.

– Skjer bare i fotball

Og en som naturlig nok også er spent på årets publikumstall, er markedssjef Kalle Björkman.

– Vi slipper sesongkortene søndag, og da vil vi få en god pekepinn på hvordan det ligger an. Men jeg er veldig positivt overrasket over at det er så mange på en treningskamp på en torsdag i august. Det skjer ikke noe annet sted enn i fotball – og i Elverum Håndball, gliser svensken.

Kampen mot Follo endte for øvrig 34-20, og Elverum ledet stort fra start til slutt. Samtlige utespillere signerte seg inn i målprotokollen, og Børge Lund brukte anledningen til å rullere kraftig på laget og la nykommerne bli enda bedre kjent med systemene.