Elverum var nær opprykk i 2022, men ble slått på målstreken av Aalesund 2 helt på tampen av sesongen og endte til slutt på en tredjeplass, likt på poeng med Førde.

På fredagens møte med klubbene ble avdelingene for 2023-sesongen presentert. Ni av de samme lagene blir å finne også i neste sesongs versjon av Norsk Tipping-ligaen avdeling 2.

Det mener trener Stian Aasen kan bli en kjempefordel for Elverum Fotball.

– Det er alle muligheter for opprykk. Dette er en avdeling vi kan vinne, sammen med en del andre. Vi har en kjempefordel med at vi har møtt alle før og kjenner dem. Jeg og teamet har gjort en kjempejobb gjennom året med å kartlegge og analysere alle klubbene vi spilte mot. Nå vet vi akkurat hvordan vi skal spille for å slå dem, sier Aasen offensivt.

Han mener det hadde bydd på langt større utfordringer for han og trenerteamet om avdelingen hadde bestått av mange nye lag.

– Vi har et kjempeforsprang. Vi har videoklipp av alle vi spilte mot denne sesongen, så vi kan gå inn og se hva de liker å gjøre og hvordan de ønsker å spille. Hadde vi møtt 13 nye lag, ville vi ikke hatt samme fordel. Vi vet hva som skal til og hva som ikke var bra nok sist. Så blir det noen justeringer hos oss og andre, utdyper solungen.

– Økonomisk utfordring

Det har internt i NFF med klubbene blitt diskutert hvordan oppsettet av tredjedivisjon skal settes opp og at det er behov for litt variasjon fra år til år. Derfor er klubbens daglige leder ekstra skuffet over at de har fått omtrent nøyaktig samme avdeling som sist sesong.

At det blir mange av de samme lagene og flere turer til Vestlandet igjen, er daglig leder Georg Flatgård ikke like fornøyd som treneren sin over.

– Det var ikke dette vi så for oss. Jeg personlig er ekstremt misfornøyd med den delen av oppsettet. Å kjøre de tunge turene der sju ganger neste år, det blir tungt økonomisk og med tanke på belastning, sier Flatgård ærlig.

– Det må justeres litt hvem som må ta de lange reisene slik at det ikke alltid blir de samme som må reise. Selve motstanden er ikke noe problem, men at det blir bussturer til Vestlandet og en økonomisk utfordring igjen, det er jeg litt skuffet og misfornøyd med.

Norsk Tippingligaen 2023

Avdeling 1

Grorud 2
Lysekloster
Fana
Frigg
Gneist
Lillestrøm 2
Skjetten
Lokomotiv Oslo
Gjelleråsen
Os
Ullern 2
Sandviken
Skedsmo
Stabæk 2

Avdeling 2

Brumunddal
Elverum
Florø
Førde
Hødd 2
Sogndal 2
Molde 2
HamKam 2
Hønefoss
Raufoss 2
Spjelkavik
Fu/Vo
Volda
Eidsvold Turn

Avdeling 3

Bjarg
Staal Jørpeland
Bremnes
Brodd
Djerv 1919
Frøya
Fyllingsdalen
Loddefjord
Sandnes Ulf 2
Madla
Stord
Vidar
Viking 2
Eiger

Avdeling 4

Mjøndalen 2
Eik Tønsberg
Åskollen
Sandefjord 2
Fredrikstad 2
Halsen
Mandalskameratene
Pors
Randesund
Odd 2
Sprint-Jeløy
Start 2
Donn
Vindbjart

Avdeling 5

Rosenborg 2
Byåsen
Bodø/Glimt 2
Verdal
Trønder-Lyn
Kolstad
Kristiansund 2
Nardo
Orkla
Rana
Mosjøen
Steinkjer
Strindheim
Tiller

Avdeling 6

Tromsø 2
Fløya
Mjølner
Skjervøy
Hammerfest
Skeid 2
Skånland
KFUM 2
Nordstrand
Follo
Oppsal
Lørenskog
Sarpsborg 08 2
Asker

Aasen mener imidlertid at spillerne og lagledelsen har gjort noe positivt ut av de lange bussturene og prøver å bruke de til lagbygging.

– Vi har storkost oss på bussturene. Vi har gjort det til en sosial greie med quiz, playstation-turnering, kortspill og med overnatting på hotell. Så får vi vurdere om vi skal fly på noen turer neste sesong, sier treneren.

Lokaloppgjør og andrelag

Også neste år må Elverum belage seg på å kjempe mot flere andrelag. Raufoss 2, Molde 2 og Hødd 2 blir værende i divisjonen, mens Sogndal 2 og HamKam 2 kommer inn som nye.

– Antall andrelag får man ikke gjort noe med. Det er 27 andrelag som skal fordeles på seks avdelinger. Det er ikke spesielt med oss, det er bare kjedelig at det er så mange i systemet, sier Flatgård.

Det skaper imidlertid litt usikkerhet i kampforberedelsene, da andrelag i stor grad varierer i kvaliteten på elleverne de stiller med fra kamp til kamp.

Vi vet ikke med andrelagene hva vi møter fra uke til uke, men de kommer til å ta poeng fra hverandre og andre i ulik grad, sier Aasen.

Det blir flere lokaloppgjør for Elverum, ikke minst med HamKam 2 som en ekstra godbit. Også Brumunddal er i divisjonen, slik de var i fjor.

– Det blir bra. Brumunddal har noen lokale spillere og det blir en bra duell. Så blir det spennende å se hva HamKam kommer med av eliteseriespillere, de er det jo morsomt å vise seg fram mot. Kampene i seg selv blir bra, understreker Flatgård.

Eidsvold Turn rykket ned fra PostNord-ligaen og blir en av Elverums største konkurrenter om opprykk i 2023. Den tidligere Eliteserieklubben Hønefoss skuffet stort i 2022 og endte bare på en sjuendeplass i avdelingen.

Aasen er fornøyd med å unngå noen av de forventet sterkeste lagene i Norsk Tipping-ligaen neste år.

– Vi unngikk noen av de lagene jeg frykta mest, som Asker, Nordstrand, Lysekloster, Follo, oppsummerer Elverum-treneren.