14 ungdommer i 13-16-årsalderen, fordelt på to grupper, har en uke utenom det vanlige.

Fra mandag til torsdag har de kost seg med farger, og virkelig fått utfolde seg i Moren-salen, som trolig aldri har framstått mer fargerik.

Utstilling

– De har vært kjempeflinke! Alle har fått samme oppgaver, og alle har løst dem på sine egne måter. Nå håper vi at folk kommer hit til Moren-salen og ser på utstillingen, sier kunststudent Ingrid Granrud Veiersted (31), som studerer kunstformidling ved OsloMet.

Utstillingen åpner fredag og vil være åpen i en uke.

Granrud Veiersted kaller prosjektet KunstLAB, som i laboratorium, fordi mye av jobbingen er intuitiv og eksperimentell.

Hun er innleid av Trysil kommune for å gjennomføre kunstlaboratoriet, der ungdommene er blitt bedre kjent med kunstnerne Yayoi Kusama, Jackson Pollock og Yves Klein.

– Kusama, Pollock og Klein har alle spennende måter å jobbe fram sin kunst på, og vi skal lære litt mer om disse, og samtidig bli inspirert til å lage egne verk. Om man er interessert i kunst, eller liker å lage selv, er dette en mulighet for å prøve ut nye teknikker og lære mer om kunst, sier Granrud Veiersted.

Liker splashing best

Jackson Pollock var kjent for såkalt splashing, på godt norsk å klaske maling på et lerret. Det har ungdommene forsøkt seg på – og det var det Floris Nelissen (14) likte best.

– Det er gøy å kaste maling, og lage kunst ut fra det, sier han.

– Når man jobber med splashing er det ingen plan. Man jobber helt intuitivt, og det synes menge er morsomt, sier kunststudenten, som opprinnelig er fra Trysil, men som nå bor i Elverum.

Begge de to gruppene lagde et kunstverk som blir utstilt på skaterampa utenfor biblioteket.

Den første gruppa valgte å ta i bruk Pollocks splashing-teknikk til dette bildet, mend gruppe to, som Floris tilhørte, ennå ikke hadde bestemt seg for hvilken teknikk de ville bruke, da Østlendingen besøkte dem i Moren-salen torsdag.