Gå til sidens hovedinnhold

Disse ungdommene har høye ambisjoner for historisk NM-konkurranse

Råppstokken UB på Nord-Østerdal videregående skole har klare ambisjoner om å havne helt i toppen når tidenes første digitale NM arrangeres neste uke.

Entreprenørene og innovatørene stakk av med den gjeveste prisen for beste bedrift på fylkesmesterskapet i Innlandet tidligere i år, og er blant morgendagens håp for Fjellregionen.

Svært godt representert

Nord-Østerdal er svært godt representert i NM med hele tre bedrifter fra Nord-Østerdal videregående skole. De to andre ungdomsbedriftene er Bestemors Arv UB og Save Charge U.

Fra Elverum videregående skole deltar Concrete Sitting UB og Møbelsnekkerne UB med sine bærekraftige ideer.

Nord-Østerdal kvalifiserte seg ved å plukke med seg 25 prosent av alle prisene på fylkesmesterskapet i konkurranse mot over 100 andre bedrifter fra hele Innlandet

Er veldig spente

Mandag starter en hel uke med NM live-sendinger og kåringer hver dag.

– Vi er veldig spente og får se hvordan det går. Det er klart at det er stor konkurranse, men vi får krysse fingrene og håpe på det beste, sier Sigurd Dalbakk i Råppstokken UB.

De flinke snekkergutta har allerede tjent rundt 100.000 kroner på forskjellige snekkeroppdrag. Faktisk har de fått så mange oppdrag at de har måttet vente med å ta på seg flere bestillinger på grunn av koronakrisen.

– For eksempel har vi bygd nytt fjøskjøkken/tankrom for en bonde på Plassen i Alvdal, en gapahuk på skolen og skal snekre 10 skur for de nye avfallsdunkene til Fias. I tillegg kommer generelle småjobber, sier Dalbakk.

Kommentarer til denne saken